KKE inför valet

Envishet, optimism och militans är avgörande för att stärka KKE.

Aleka Papariga, generalsekreterare för Greklands Kommunistiska Partis- KKE:s Centralkommitté, höll en presskonferens 18/4 på det enorma sociala temat arbetslöshet som nu drabbar alla grekiska familjer när arbetslösheten enligt officiella siffror har passerat 21 %, medan den bland unga människor nått över 50 %.

A. Papariga betonade att arbetslöshetsfrågan under valet kommer att användas som en teaterpjäs av de andra partierna där de främjar illusioner om att investeringar som stödjer kapitalets lönsamhet kommer att reducera arbetslösheten och höja löner och pensioner.

KKE har ett enhetligt förslag till arbetslöshetsbekämpning där den ena axeln stöder åtgärder till ett grundläggande skydd för de arbetslösa i förbindelse med ett brådskande behov av massanställningar inom sektorer som är relaterade till social infrastruktur, offentliga arbeten, åtgärder mot välbekanta brister inom hälso- och utbildningsområdet. Den andra axeln visar vägen för kampen fram till ett fullständigt avskaffande av arbetslösheten under ett tillstånd av ekonomi i folkets regi, med en socialisering av monopolen, nationell planeringen under arbetarkontroll, utträde ur EU och ett ensidigt upphävande av skulden. I denna situation där landets hela utvecklingspotential kommer till användning kommer en planering för full sysselsättning att vara möjlig.

KKE, som fortsätter sin verksamhet med öppna val möten och sammankomster presenterade sina listor som inkluderar 424 kandidater. Av dessa deltar 212 kandidater för första gången på partiets listor, det vill säga 50%. Kandidaterna i KKE är kadrer i arbetar- och fackföreningsrörelsen (PAME), organisationen för små och medelstora jordbrukare (PASY), organisationen av egenföretagare (PASEVE), kvinnorna är medlemmar i förbundet grekiska kvinnor (OGE), unga militanter (MAS), föräldrar- organisationen, rörelsen mot imperialistiska krig, kulturrörelsen, miljörörelsen och lokala fullmäktigeledamöter invalda till listorna från kommunala folkförsamlingar.

KKE:s generalsekreterare är första namn på partiets vallista i två valkretsar, 2: a region i Aten och den 1: a regionen för Thessaloniki. Överst på nationella listan (288 parlamentsledamöter väljs i regionala valkretsar är och 12 väljs från Nationella listan av partierna) står Thanassis Pafilis, ledamot i Centralkommittén, generalsekreterare för Världsfredsrådet (WPC), regional rådgivare till Attika och riksdagsledamot .

Med denna inbjudan kallar KKE:s centralkommitté medlemmar och vänner till partiet samt KNE och sina väljare, att föra sin kamp över hela Grekland, framförallt på arbetsplatserna så att vallistan och partiets röst når ut till varje arbetstagare, fattig jordbrukare och egenföretagare, varje ung man och kvinna från det folkliga skiktet. Valstriden måste utkämpas med orubblighet, optimism och militans för att resolut stärka KKE.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.