TKP: Vi kräver Erdogans omedelbara avgång!

Nedskjutningen av ett turkiskt stridsflygplan i det syriska luftrummet visar måtten på det blodiga och smutsiga spel som AKP-regeringen bedriver under ledning av USA och Israel. Detta är inte den första provokationen från AKP-regeringen mot Syrien. Beväpnade banditer utbildas på turkiskt territorium, med vapen som tillhandahålls av CIA-agenter och turkiska myndigheter.

Ingen kan bestrida det faktum att stridsflygplanet flög över ett annat land för att samla information åt USA och Israel, under yttrandet ”nationell enighet”.

AKP-regeringen är skyldig. Och brott inte kan pareras med krigsrop och uttalanden som gör Syrien ansvarigt. På vilka grunder kan ni hålla dem ansvariga? Kommer ni att få övertaget genom att säga ”Vi har inlett en blodig komplott mot ert land och ni vågar försvara ert territorium”?

Rättvisa, rätt och sanning är humana dygder som ni inte ens kan närma er. Dessa principer och internationell rätt räcker för att placera AKP-regeringen i förbrytarnas förhörsbås. Priset för denna provokation måste betalas. Erdogan måste avgå.

CHP, det republikanska folkpartiet, påstår sig vara det största oppositionspartiet, håller tyst. CHP skyller AKP för att misslyckas med att vara en ”hök” men agerar med falskt hjältemod genom att säga ”om hemlandet kommer i fråga, är vi enade”, men de vet att operationen genomförts med hjälp av USA och Israel, vilket helt klart är ett förräderi.

Turkiets Kommunistiska Parti uppmanar folket att förstöra regeringens planer, för att tysta krigshornen och ringakta de gamar som kallar på att ”lära Syrien en läxa.”

Turkiets Kommunistiska Parti

Centralkommittén

2012-06-25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.