Nobels Fredspris 2012 till EU!

2012 års mottagare av Nobels Fredspris spåddes enligt Kristian Berg Harpviken, chef för Institutet för fredsforskning i Oslo att bli Gene Sharp, en nu 84-årig amerikansk ickevålds-förespråkare. Han har formulerat nära 200 konkreta metoder för att med ickevåldsstrategier försvaga och fälla regimer (som motsätter sig USA- imperialismens diktat får man förmoda).

På andra plats tippade Kristian ryska och vitryska människorättskämpar, människorättsorganisationen Memorial, följd av den fristående radiostationen Echo Moskva.

Att Nobelkommittén på NATO- territoriet Norge premierar USA- kapitalets ”femtekolonnare” i länder som inte är USA- protektorat är ingen nyhet. Inte heller att Nobelkommittén förärar ”dissidenter” med utmärkelser i länder som inte fungerar som megafon åt ”det internationella samfundet”- vilket i FN:s säkerhetsråd planerar och beslutar om terrorbombningar mot suveräna länder.

Men nu blev det EU som ”kammade hem högsta vinsten”. EU var från början också en het aspirant till Fredspriset, i egenskap av att vara en fredsskapare och som påstås ha förenat Europas starka länder och införlivat tidigare Warzawapaktsanslutna i sitt hägn.

Kapitalets EU har trots sitt deltagande i krigsmaskinen NATO, trots deltagande i de senaste och människovidriga angreppskrigen i Jugoslavien, Afghanistan, Irak och Libyen m.fl. samt deltagande i en kampanj som underblåser inbördeskrig, krig och angrepp mot både Syrien och Iran nu upphöjts till att stå för fred och människorätt.

Den norska Nobelkommittén har ”överraskat” förut, som 2009 när Barack Obama, som relativt nytillträdd och oprövad president tilldelades priset.

Såsom Barack Obomba förärades också Henry Kissinger Fredspriset, genom att stå upp till den US- amerikanska vapenindustrins och kapitalisternas krav om att lägga under sig nya länder för att få såväl bränsle till sin industri som nya råvaru- och avsättningsmarknader. Då var det säkert många som tyckte att Nobels Fredskommitté hade överraskat sig själv men nu vet vi att det alltid finns nya rekord att slå.

Kanske Nobels Fredskommitté nästa år utdelar priset direkt till USA- kapitalet eller möjligen NATO såsom främjare av ”demokrati”fred och människorätt?

Med monopolkapitalets EU som fredspristagare- 2012 har vi fått ännu ett namn att lägga på minnet till de pseudohändelser som kan repeteras i diverse frågesport- program över onödig kunskap.

Kjell Bygdén

Etiketter:

En tanke på “Nobels Fredspris 2012 till EU!

 1. EU er ingen verdig fredsprisvinner, men fører and kriger, skaper økonomiske kriser og bidrar til økt fattigdom

  EU er ikke, og har aldri hvert noe freds prosjekt. Der de har ført and kriger, har dette hvert i USA imperialismens tjeneste, som for eks terrorbombingen av Jugoslavia. EU er en rikmannsklubb for den rike Europeiske finansklasse. Att man nu velger å gi EU fredsprisen er ikke overraskende, da EUs popularitet er synkende på grunn av EUs kapitalistiske direktiver. Direktiver som helt fra starten av da de kom, har bidratt til økende til fattigdom og gjort de rike rikere enn noensinne i Europa. EU har hvert selve årsaken til den omspennende økonomiske krisen vi nå ser i EU landene, på grunn av EUs politiske og økonomiske kapitalistiske plattform som stadig beveger seg lengre å lengre mot høyre i det politiske landskapet.

  EU fremstår for den Europeiske arbeiderbevegelse og fattigfolk mer og mer som en fiende nr1.
  I denne sammenheng vil ikke fredsprisen til EU fremstå som noen god reklame for dem, men som en ren provokasjon.
  EU er ett stinkende og synkende skip som vil råtne på grunn av sin klare selvopptatthet. EU vil etterhvert som folk flest har forstått deres egentlige kapitalistiske agenda, att de vil bidra til kapitalismens oppblomstring fra tidlige 30 tallet, der mindre tallet av samfunnets innerste krets levde i sus og dus, mens de fleste levde på smuler, var fattige, tigde og var for evig forsølvet, forslavet under borgerskapet egoisme. Jeg oppfordrer folk flest til å bekjempe denne svært farlig kapitalistiske organisasjonen EU, med de lovlige midler som finnes tilgjengelig. EU er en rikmanns klubb, ikke noe annet enn storkapitalens synkende skip. Og skal vi unngå att folk flest blir dradd med i dette dragsuget, så må folk flest hoppe av dette kapitalistiske EU prosjektet.

  Når det gjelder Nazismen, så har Nazismens sitt utspring fra kapitalismens onde vesen. Kapitalismen går lengre og lengre mot høyre for så og konvertere til Nazismen. Dette skjer når kapitalismen nærmer seg slutten av sin tilstand, slik dagens utvikling viser oss. Kapitalismen vil ikke komme over den økonomiske krisen denne gangen heller. Kapitalkreftene blånekter å åpne lommeboka for folk flest. Kapitalens egoistiske onde vesen søker å konstruere kriser, slik att folk flest bare godtar tilstanden som den ser ut! Hvor er arbeiderbevegelsen? hvor er fredsbevegelsen og hvor er verdens fattige? Vi vet hvor borgerskapet befinner seg, de er så absolutt tilstedeværende. I dag forteller de oss att; hvis man bare fører and kriger, skaper økonomiske kriser, bidrar til fattigdom for de fleste og legger grunnlaget for konflikter, ja, da er man en verdig fredsprisvinner! Og med en slik agenda fra EUs rikmannsklubb, så tror man att det skal bidra til forståelse! Denne fredsprisen er en ren skandale, ett hån mot fred og sikkerhet i verden, de fattige og bidrar til å svekke enda en gang fredsprisens egentlige agenda. Med dette har fredsprisen spilt ut sin rolle, den er nå helt oppslukt av kapitalismens egoistiske økonomiske tankeverk.

  Det eneste som gjenstår for meg er, hva gjør folk flest med dette? Vil de bare forsette å godta fattigdom, arbeidsløshet, kriger og totalt miljøødeleggelse, eller vil folk flest begynne og tenke på sine barns fremtid? Men folk må komme seg ut av godstolen og vise hva de føler. Ikke la seg helt forpeste av kapitalens løgner fremfor borgerskapets tv-skjermer.

  Kjetil Ervik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.