Om Syrien

Carl Bildt vill mildra EU:s sanktioner mot Iran. En eloge skulle han ha fått om det gällde att förhindra en och en halv miljon döda varav en halv miljon barn som sanktionerna mot Irak förorsakade. Carl Bildt for världen runt på den tiden och lobbade för kriget mot Irak i storkapitalets namn.

Men nu är det på grund av affärer mellan Eriksson och Irancell som Carl Bildt vill mildra sanktionerna. Om vi nu ska lyssna på Fredrik Malm och Urban Ahlin skulle inte också sanktioner mot Saudiarabien, Turkiet, Israel och Storbritannien då genomföras?

”Ända sedan Sverige var ordförande i EU har Bildt sett sig själv som en medlare och intagit en mjukare hållning gentemot Iran. Jag menar att man genom smarta sanktioner ska öka trycket på Irans beslutsfattare, på grund av deras kärn­program samt deras beteende i konflikten i Syrien”, säger Urban Ahlin. Irans beteende i Syrien? Ja, de har rådgivare på plats men inga stridande soldater såsom Saudiarabien har. För några dagar sedan dödades en Saudisk officer i striderna. Det har tydligen inte uppmärksammats i våra media.

I Turkiet tränar västerländska instruktörer utländska Jihadister i vapenhantering och skickar sedan in dem i Syrien, såsom västmakternas ställföreträdande soldater. Saudiarabien sänder vapen över gränsen från Libanon och även från Turkiet införs vapen. Allt detta underhåller och blåser upp striderna och blodbadet i Syrien blir allt värre. Eftersom Jihadisterna och den fria armén för sina strider i tättbefolkade bostadsområden är det civila som får betala priset. Kriget i Syrien som slutligen ska leda till att USA och Israel tar kontrollen över landet såsom i Libyen går under benämningen folkligt uppror men säger inte då de internationella lagarna att man inte får ingripa till en parts förmån? Nu får man inte heller starta upp uppror i de länder man planerar att inta men det tycks ha gått världshärskarna förbi. Men det verkar som om den fria armen och jihadisterna möter hårt motstånd för nu skjuter de NATO-missiler över gränsen mot Turkiet för att Turkiet ska ingripa militärt

Varför är man så rädda för att Iran ska skaffa kärnvapen? Ingen islamistisk stat får inneha massförstörelsevapen enligt islamistisk lag men OM vi säger OM Iran skaffar sig kärnvapen, vad händer då? Jo, det skulle bli ett nukleärt stillestånd då ingen vågade anfalla den andre. Israel och USA skulle tvingas till återhållsamhet i sina imperialistiska drömmar och ett slags fred skulle råda.

Borde inte sanktioner införas mot Israel, Storbritannien och USA för deras kärnvapeninnehav? Israel har kärnvapen nog att utplåna hela Irans befolkning och Obama har nu gett klartecken till att lägga nitton biljoner dollar till nya kärnvapen. Tänk så mycket pengar det finns i ett krisdrabbat och skuldtyngt land.

Astrid Boman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.