Sverigedemokraterna visar sitt sanna ansikte

Ett gammalt klistermärke från Sverigedemokraterna.
Ett gammalt klistermärke från Sverigedemokraterna.

”Blatte-lover”, ”babbe”, ”fitta”. Så låter riksdagsmannen och SD-toppolitikern Erik Almqvist. Det avslöjade Expressen den 14 november. Han har kallat personer bland annat för ”blatte-lovers” och ”hora” alltså.

Det är inte första gången Erik Almqvist är i blåsväder. Enligt Sveriges Radios program Kaliber sjöng han 2009 med i Vit makt -musik tillsammans med andra SD-höjdare. (Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson sjöng med i en snapsvisa om mordet på Olof Palme.)

Detta är inget förvånande. Sedan valet 2010 har rasistskandaler stundom avslöjats i partiet, partiföreträdare har lämnat SD för att istället ansluta sig till Svenskarnas parti (tidigare Nationalsocialistisk front) etc.

Avslöjandet den 14 november visar återigen att Sveriges Kommunistiska Parti har rätt i sin analys. Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti, sprunget ur en fascistisk rörelse, som måste bekämpas överallt, på arbetsplatserna, i fikarummen och överallt i vår vardag.

SKP menar i sitt program för landets invandrar- och flyktingpolitik att man måste sätta flyktingpolitiken i sitt rätta sammanhang:

”Miljontals människor i hela världen befinner sig på flykt undan svält och nöd, miljökatastrofer, krig, underutveckling och förföljelse. Bakom flyktingströmmarna ligger omätliga mänskliga tragedier och lidande för dem som känner sig tvungna att lämna sina hem och anhöriga. Samtidigt innebär denna folkvandring stora sociala, politiska och ekonomiska spänningar och påfrestningar för flyktingarnas mottagarländer. Invandrar- och flyktingpolitiken kan enligt vår uppfattning inte skiljas från den antimonopolistiska och antiimperialistiska kampen i övrigt…

Problemen med denna folkvandring kan i grunden endast lösas genom kamp för en ny, rättvis ekonomisk världsordning, likaberättigad och demokratisk utveckling för u-länderna och bred antiimperialistisk solidaritet. Så länge kapitalistiska marknadskrafter styr den internationella utvecklingen måste vi också räkna med flyktingströmmar som ökar i takt med att klyftan växer mellan fattiga och rika länder. Flyktingpolitiken måste därför sättas i samband med vårt lands bistånds- och utrikespolitik. Vår utgångspunkt är att varje människa vill leva och kunna utvecklas i sina hemtrakter. För att inte folken ska tvingas på flykt måste alla ansträngningar vidtas, både ekonomiskt och politiskt.

Kris och sociala nedskärningar bildar också i Sverige i allt större utsträckning grogrund för invandrarfientlighet och rasism. Högerextremistiska kretsar utnyttjar situationen för att avleda missnöjet från de ekonomiskt och politiskt ansvariga för problemen och söker istället stämpla flyktingarna och asylsökande som syndabockar. Vi kräver att rasistiska, nyfascistiska och högerextremistiska organisationer förbjuds och att alla tänkbara åtgärder vidtas för att förhindra en eskalering av våld och hat mot den svagaste länken i samhället. Rasistisk och nyfascistisk verksamhet har ingenting att göra med demokrati – det är ett hot mot demokratin. Utgångspunkten för den samhälleliga synen måste vara att alla invånare i landet oberoende av etnicitet, religion eller nationell bakgrund är jämlika, har samma rättigheter och samma skyldigheter…

Det svenska samhället är politiskt och socialt inte homogent. På samma sätt som klassklyftor och enskilda intressen skiljer synen på andra samhällsfrågor, så är också uppfattningar delade angående flykting- och invandrarpolitiken. Vår syn måste styras av de arbetandes intressen och därmed av gemenskap och solidaritet.”

Fredrik Jönsson

En tanke på “Sverigedemokraterna visar sitt sanna ansikte

  1. Du har gjort en fullständigt korekt politisk analys och det finns inget att tillägga eller dra ifrån, snarare tvärtom.
    Detta är Sveriges viktigaste blogg i alla delar och stycken. Leve SKP.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.