Skyddsombud kritiserar Ikeas arbetsmiljö

handelsIkea i Ödåkra utanför Helsingborg låter personalen jobba alltför långa skift och ser inte till att den som har enformiga sysslor får arbetsrotation, enligt facket. Nu ryter åtta skyddsombud till i en ny anmälan till Arbetsmiljöverket, skriver tidningen Arbetarskydd.

Arbetsbelastningen och arbetsmiljön har blivit ohållbar, skriver skyddsombuden i sin anmälan.

”Arbetsmiljön på IKEA-varuhuset i Ödåkra har under minst ett och ett halvt år varit ansträngd  bland annat på grund av att personalen känner att de är underbemannade. Skyddsombud har framfört detta till ledningen ett flertal gånger och fått svaret att det inte är ekonomiskt försvarbart att bemanna så som skyddsombuden anser rimligt”.

Tidningen uppger att efter att anmälan inkom till Arbetsmiljöverket i tisdags så har arbetsköparna kallat facket till ett möte. För TT vill tillförordnade varuhuschefen Bojan Stupar inte avslöja hur han ser på saken.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.