Billström + SD = sant

tobias-billstromKommentar. Migrationsminister Tobias Billström har efter anklagelser om att kopiera Sverigedemokraternas politik på grund av opinionsläget känt sig nödgad att svara att så inte är fallet. I SVT:s Agenda sa han följande:

”Om vi skulle forma vår politik efter opinionen för andra partier vore vi illa ute”

Problemet med den förklaringen är att Moderaternas image som det nya arbetarpartiet är ett plagiat från Socialdemokraterna. Och att man är populister råder det ingen tvekan om. I samma intervju säger Billström:

”Våra väljare är väldigt tydliga, de vill ha en förändring när det gäller invandringen”

Det visar att Moderaterna inte är främmande för att stjäla idéer från politiska motståndare eller låta sig styras av den allmänna opinionen oavsett vilka åsikter som för ögonblicket är gällande. När det fjärde riket gått under i Sverige så kan Billström hävda att han lät sig ryckas med och var oskyldig precis som nazisterna sade efter det tredje rikets undergång.

Victor Diaz De Filippi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.