KKE och PAME fördömer den brutala attacken mot de arbetande immigranterna

Immigranter som arbetade inom det grekiska jordbruket attackerades den 17 april av markägare och förmän i byn Manolada. Detta för att de kämpade för sina löners utbetalning. Attacken resulterade i att drygt 33 arbetare skadades, varav åtta allvarligt efter att de skjutits kallblodigt.

Det är inte första gången som något sådant här inträffar i området. Regeringen och de lokala myndigheterna i området har ett väldigt övergripande ansvar vad gäller både den samtida slavmarknaden och immigranternas omänskliga arbetsförhållanden vilket i sin tur leder till händelser likt den den 17 april mot immigranter.

Denna händelse när cheferna och deras medhjälpare attackerade arbetarna som kämpar för sina rättigheter påminner oss om andra epoker och bekräftar det faktum att dagens ekonomiska system, kapitalism, innebär barbari. Greker och utländska arbetare sammanlänkade likt en knuten näve måste bekämpa detta barbari och systemet som ger upphov till detta.

PAME gjorde ett uttalande i samband med attacken:

– Immigranterna som arbetar inom jordbruket i Manolada befinner sig på mottagarsidan, inte enbart ifråga om tillstånd utan också ifråga om förödmjukelse från arbetsköparna på en daglig basis. De arbetar utan skyddsåtgärder och utan socialt trygghetsnät. De lever under fruktansvärda förhållanden och utan någon hälsotillsyn. Den 17 april attackerades de på ett brutalt sätt när arbetsköparnas medhjälpare öppnade eld mot dessa. Detta resulterade i att 28 av dem fick föras till sjukhus.

Greklands Kommunistiska Parti (KKE)
Översättning av Charlie Paulsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.