Nej till kolonialisering av Syrien

Efter att USA:s och EU:s legoknektar i Syrien, de s.k. rebellerna/oppositionen uppträtt oenigt, osamordnat och otrovärdigt tog de förstnämnda och övriga sponsorer initiativ till ett möte i Doha, Quatar. Detta för att återskapa en bild av en ”enad opposition” mot bakgrund av de uppgifter som smugit sig igenom den annars så USA och imperialistiskt lojala median i Sverige. T.ex. har det ju framkommit att ”rebellerna” använder kemiska vapen, spränger sjukhus, skolor och universitet i luften, dödar, torterar och lemlästar civila och strider inbördes. Alla har vi väl också sett de makabra film- bilderna av hur en s.k. rebellkrigare skär ut hjärtat på en dödad syrisk soldat och börjar äta det. En i mängden av oförståeligt grymma handlingar som bottnar i extremt förakt och intolerans gentemot människor med annat synsätt och värderingar.

”Oppositionen” som i allt är skapad av USA/EU och monopolkapitalets intressen består av krigare från ca 30 länder, varav de flesta inte har någon anknytning till Syrien. I sammanhanget är Föreningen Syriensolidaritets affisch från nyligen med texten: ”Är det en REVOLUTION när krigare från 30 länder anfaller med vapen från Saudiarabien och med NATO- STÖD?” mycket talande. En frågeställning som också bekräftats av SÄPO- analytikern Jonathan Peste efter två år av desinformation i svensk media.

Mötet i Doha tog dock beslut om fortsatt stöd till ”rebellerna” för att kunna bli marionettregering i ett framtida ”demokratiskt” Syrien och underställa sig alla krav från USA/EU, Saudiarabien Quatar, Israel, Turkiet m.fl. I det sällskapet finns inga religiösa motsättningar, om det nu händelsevis finns någon som inbillat sig det. Tillsammans hyser de endast drömmar om hägrande penningintressen och profiter.

Mötet i Doha ville återta fokus på det ”uppror” som inte varit i kraft att uppnå de mål som sponsorerna beställde och formulerade 13 villkor för en framtida marionettregim.

 1. Enligt Doha traktatet ska Syriens armé bantas ned till 50 000 soldater,
 2. något som passar bra i sammanhanget om att Syrien endast ska kunna hävda sin suveränitet över Golan-höjderna med politiska medel. Syrien och Israel ska skriva under ett fredsavtal med USA och Quatar som övervakare.
 3. Syrien ska göra sig av med alla kemiska och biologiska vapen och alla raketer. En operation som ska utföras på jordanskt territorium.
 4. Syrien ska avstå mark till Turkiet i gränsnära trakter.
 5. Syrien ska utvisa alla medlemmar i Kurdistans Arbetarparti och överlämna de medlemmar som Turkiet kräver.
 6. Syrien ska säga upp alla avtal och kontrakt ingångna med Ryssland och Kina
 7. Syrien ska tillåta att gas- och oljeledningar dras från Quatar, över syriskt territorium till Turkiet och vidare till Europa. (Detta är kärnan i att åter ockupera och kolonialisera hela regionen från Persiska viken till Kaspiska havet i projektet ”Det nya Mellanöstern”.
 8. Syrien ska tillåta att vattenledningar dras över syriskt territorium från Atatürk- dammen i Turkiet till Israel.
 9. Quatar och Förenade Arabemiraten ska få ensamrätt till kontraktet att återuppbygga det krigsförstörda Syrien samt fritt få utnyttja Syrien olja och naturgas.
 10. Syrien ska avbryta alla förbindelser med Ryssland, kina och Iran
 11. också med Hizbollah och palestinska motståndsrörelser
 12. Det syriska styret ska vara islamskt men inte salafistiskt ( något som är omöjligt att kontrollera eftersom ”upproret utgörs av salafister i Al Quaida, som med ett intolerant och otidsenligt synsätt vill införa ”Sharia”-lagar i Syrien. Jämför med dagens Syrien där alla religiösa yttringar får plats men inte blandas in i samhällsskicket.
 13. Doha- traktatet ska träda i kraft så snart makten har övertagits av den s.k. oppositionen.

Doha- traktatet är det pris som det syriska folket får betala för en eventuell kommande utländsk överhöghet och för de arabiska staternas eftergivenhet och förräderi gentemot de arabiska folken.

USA med anhang har inget i Syrien att göra.

Nej till krig!

Låt Syriens folk själva bestämma över sin framtid som i varje suveränt land.

Inget svenskt stöd till kriget eller deltagande i de plundrande ländernas allians- NATO!

Solidaritet med Syriens folk!

Kjell Bygdén

En tanke på “Nej till kolonialisering av Syrien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.