Brasilien: ”Man måste noggrant lyssna till folket röst och besvara den”

De stora folkliga demonstrationerna som äger rum i Brasilien och som breder ut sig över hela landet har sociala orsaker.

Enligt Brasiliens Kommunistiska Parti kan demokratifrågan sammankopplas med sociala frågor. För att vidareutveckla demokratin och bli mer autentiska är det därför värdefullt och gynnsamt att fullfölja dessa massiva demonstrationer. Kampen mot stadstransporternas biljettpriser och missnöjet med de enorma investeringarna i byggandet av fotbollsarenor är två sociala problem.

Städerna i Brasilien växer i snabb takt, men man är oförmögen att bygga ut landets infrastruktur för att tillmötesgå denna hejdlösa omvandling. Detta ger i sin tur upphov till en koncentration av sociala problem i städerna vilket gör dessa ogästvänliga att bo i.

Brasiliens Kommunistiska Parti menar att verkligt demokratiska regeringar vars uppgift är att säkerställa socialt framåtskridande, har en skyldighet att söka utvägar för att börja ta itu med dessa allvarliga stadsproblem. Även omedelbara åtgärder behövs för att ta itu med de brådskande bostadsproblemen vilka i sin tur har en stor inverkan på stadscentrumen.

Brasiliens Kommunistiska Parti kommer att sträva efter genom sitt inflytande i den sociala rörelsen och deras förhållande till deltagande och demokratiska regeringar samt söka efter beredskapsåtgärder som redan är lösningar för att sänka stadstransporternas biljettpriser och mer effektiva kollektiva transportnätverk. I nuläget behöver man en samordnad insats för att föra samman de federala, statliga och kommunala nivåerna som ett led i för att hitta ett sätt att åtgärda dessa.

Renato Rabelo,
ordförande för Brasiliens Kommunistiska Parti
Sammanfattat och översatt av Charlie Paulsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.