DUV: Solidaritet med det turkiska folket

Demokratisk Ungdoms Världsfederation fördömer den turkiska regeringens förtryck och de aggressiva attackerna mot folkets massiva protester som har ägt rum de senaste dagarna. De brutala attackerna har resulterat i minst två döda demonstranter, tusentals skadade och arresterade.

Vi uttrycker vår solidaritet med det turkiska folket och landets kommunistiska ungdomsförbund som aktivt deltar i demonstrationerna. Vi fördömer också bestämt attackerna mot kommunistpartiets kontor och attacken mot kulturcentrumet Nazim Hikmet i Istanbul.

Det styrande partiet i Turkiet AKP har provocerat fram denna protestvåg genom införandet av sin reaktionära politik, en blandning av nyliberalism och ”nyottomanism”. Detta genom kontroll av det politiska livets alla aspekter och kontroll över media. På detta sätt leder man det turkiska folket in i en allt större exploatering samtidigt som man stödjer en expansion av de turkiska monopolens intressen och dess aggressiva framfart i regionen. De turkiska provokationerna och eftersträvandena mot Syrien är exempel på dess politik och den roll AKP vill ge de turkiska monopolen i Mellanöstern och östra Medelhavsområdet. Allt detta äger rum tack vare det fortsatta stödet från deras NATO-allierade.

Demokratisk Ungdoms Världsfederation stödjer det turkiska folkets kamp och fördömer regeringens brutala förtryck. Vi uttrycker vår solidaritet med den antiimperialistiska ungdomsrörelsen, våra kamrater och allierade i Turkiet i dessa svåra tider.

Fotnot: I Sverige är Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund medlem i DUV.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.