Moskva: I. I. Melnikov ställer upp för KPRF i Moskvas borgmästareval

Vid en konferens den 17 juni utsågs Ivan Melnikov till kommunistpartiets kandidat i 12-miljonerstaden Moskvas stundande borgmästareval. Han är professor vid Moskvas Universitet och förstesuppleant i partiets centralkommittee.

Moskva dras med en rad problem. Budgeten minskar, samtidigt som utgifterna ökar. Byggnationen av bostadshus har minskat med 30 procent. Vård blir i större utsträckning avgiftsbelagd och otillgänglig för många moskvabor. Dagis och skolor slås ihop, vilket sänkt föreskoleverksamhetens kvalitet.

Partiet har haft en rad framgångar i Moskva på senare tid, partiets representation i stadsduman har dubblerats från 3 till 6 mandat, medan de kommunala mandaten femfaldigats från 50 till 250 representanter.

KPRF vill bland annat:

1) se en återetablering av företag i staden för att göra den mindre av en bank- och kontorsstad.
2) lösa problemet med de fem miljoner migranter som bedöms finnas i regionen, och som hårt belastar infrastrukturen.
3) återställa huvudstadens ekologi.
4) bevara Moskvas historiska utseende.
5) bekämpa korruptionen.
6) att fler folkomröstningar hålls lokalt kring för moskvabor viktiga frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.