Riksdagsman upptaxeras

Den 18 juni avslöjade nyhetsbyrån Siren att Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth tagit emot donationer på drygt 226 000 kronor från hemsidan Avpixlat, en främlingsfientlig hemsida och högerextremisternas ”Hänt i veckan”.

Dessa kom under 2011 in på hans bankkonto. Eftersom Kent Ekeroth enligt uppgifter inte deltar i sajtens verksamhet har Skatteverket beslutat att betrakta donationerna från Avpixlats läsare som inkomster från passiv näringsverksamhet och ålägger han att betala skatt för sidoinkomster på 160 000, vilket blir summan efter medgivna avdrag för bland annat särskild löneskatt. Enligt Expo utreder även Skatteverket Ekeroths skattedeklaration för 2012.

Att våra hårt ”arbetande” riksdagsmän behöver biinkomster för att förgylla sin vardag är ju inte Ekeroth det första exemplet på. Det framgår inte av de uppgifter Riktpunkt.nu har tagit del av om extraskatten har något samband med invandringen.

Foto: Riksdagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.