NEJ TILL KRIG MOT SYRIEN!

USA:s planer på att angripa Syrien har tillfälligt stoppats av det rysk/syriska nedrustnings-initiativet om att Syriens kemiska vapen ställs under internationell kontroll. Syrien har nu också skrivit under konventionen om förbud mot kemiska vapen.

Våldsförbudet är grundpelaren i FN-stadgan. Våld mellan stater är bara tillåtet i självförsvar samt om säkerhetsrådet beslutat om detta utifrån konstaterat hot mot internationell fred och säkerhet. Under de senaste 20 åren har USA och dess allierade genomfört en rad militära interventioner i andra länder som inte haft stöd i FN-stadgan. USA inriktar sig nu mer på krig genom bulvaner och psykologisk krigföring. I Syrien sker detta genom stöd direkt och via länder som Qatar och Saudiarabien till en splittrad rebellrörelse med allt starkare in slag av al-Qaidagrupper. Fokus i kampen mot terrorismen är i Syrien. Ett anfallskrig stärker al-Qaida, liksom stödet till rebeller då detta försvagar Syriens regering.

Det är människorna i Syrien som skall bestämma hur landet skall styras, utan militär inblandning från andra stater. Den inhemskt baserade oppositionen har också denna åsikt.

Sverige har gått emot vapenleveranser till rebellerna i Syrien, upprätthåller diplomatiska förbindelser med Syrien och står inte bakom kravet att ställa syriska regeringen inför Internationella brottmålsdomstolen.

Vi måste se till att Sverige står fast vid denna politik. Endast en stark fredsrörelse kan stoppa USA:s planer att attackera Syrien och få slut på det pågående kriget i Syrien som hålls igång av USA och dess allierade genom vapenleveranser till rebellerna.

Manifestationen äger rum söndagen den 15 september 2013 på Sergels torg i Stockholm med start klockan 13.00.
Arrangörerna har enats om att manifestationens gemensamma och enda paroll är: ”Nej till krig mot Syrien” och det är denna paroll vi för fram på banderoller, plakat och som slagord. Utöver detta finns syriska och svenska flaggan med i manifestationen, men inga övriga symboler, fanor eller porträtt.

Nej till krig mot Syrien!

ArrangörerTalare:
Föreningen Syriensolidaritet
Syriska riksförbundet
Folket i Bild/Kulturfront Stockholmsavdelning
FiB-juristerna
Svensk-turkiska idé- och kulturföreningen
Turkiska ungdomsunionen(TGB)
Lars-Gunnar Liljestrand,
FiB-juristerna
Ibrahim Isaac,
Syriska Riksförbundet
Britta Ring,
Folket i Bild/Kulturfront Sthlmsavd
Stefan Lindgren,
författare
Abdullah Gürgün,
Svensk-turkiska idé- och kulturföreningen
Hans Öhrn,
Föreningen Syriensolidaritet
Johan Wiman, Proletären

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.