Polisanmälan mot SD-riksdagsman

Den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Thoralf Alfsson, som tidigare har polisanmälts med anledning av inlägg i sin blogg, har blivit polisanmäld igen. Anmälan, som gjorts av den ideella föreningen Juridikfronten, gäller möjligt brott mot lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Enligt lagen måste en innehavare av en elektronisk anslagstavla – t.ex. ett forum eller en blogg med läsarkommentarer – ta bort uppenbara fall av hets mot folkgrupp och vissa andra brott. Juridikfronten menar att det kan ifrågasättas om vissa läsarkommentarer på Alfssons blogg är av sådant slag. Det rör sig bl.a. om inlägg där utomeuropeiska invandrare såsom somalier kallas parasiter och där muslimer – som sägs vara totalt ointresserade av arbete – påstås ha ett empatilöst och förståndsbefriat behov att utbreda sin påstått idiotiska och skadliga ideologi.

Juridikfronten anmälde nyligen den Sverigedemokraterna närstående sajten Avpixlat, för brott mot samma lag, eftersom Avpixlat inte ger någon information till användarna om vem som tillhandahåller sajten, vilket krävs enligt lagen. Nu återstår att se om några förundersökningar inleds med anledning av anmälningarna, och vad resultatet av dessa i så fall blir.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.