Nej till imperialistisk inblandning i Syrien!

Imperialismen med USA och Frankrike i spetsen förbereder nu en militär aktion mot Syrien och använder sina beprövade propagandametoder om att Syriens regering använder kemiska vapen, utan att presentera några bevis. Med denna propaganda försöker de få oss alla att tro att USA och Frankrike vill skapa välfärd och demokrati i Syrien.

USA, Frankrike, Storbritannien, Turkiet, Qatar och Saudiarabien som stödjer den så kallade oppositionen spelar en ledande roll i denna kampanj. För några månader sedan framkom tillförlitliga bevis som visade att delar av den så kallade oppositionen använde kemiska vapen. Carla Ponte, chefsåklagare vid två av FN:s krigsförbrytartribunaler tyckte att bevisen var tillräckliga, men det vet inte vi svenskar därför att svensk media inte rapporterar sådant som stör bilden i den borgerliga fördummningsapparaten.

Förra gången det begav sig, när USA skulle införa välstånd och demokrati i Irak, var förevändningen att man skulle skydda världen från diktatorns massförstörelsevapen samt att Irak samarbetade med och understödde al-Qaida. Allt byggde på en lögn och resultatet blev förödande för Iraks befolkning. Det enda synliga resultatet är att USA fått fri tillgång till Iraks enorma oljetillgångar.

Samma sak och mönster i Libyen där även Sveriges händer är blodsbesudlade då den svenska bombhögern ställde JAS-planen till Natos förfogande. Förödelse och misär för Libyens folk och oljan till USA.

I Afghanistan är Sveriges arme fullt upptagen att under Natos befäl bygga flickskolor. Från början skulle även demokrati och välfärd genom USA:s och Natos försorg införas i Afghanistan. Mullorna och talibanerna skulle ersättas genom utbildning och välstånd. Allt byggt på lögn och förbannad dikt.

Talibanerna har aldrig varit starkare än nu och antalet dödade i kriget kan räknas i hundratusentals. Det enda och från början avsedda resultatet är att USA nu kan bygga en oljepipeline genom landet, alternativet hade varit att dra pipe-linen från Kaukasus genom Ryssland.

Nu är det tydligen Syrien som av imperialistländerna skall räddas från krig och diktatur av USA och övriga imperialistländer.

Sveriges Kommunistiska Parti är bestämda motståndare till den utländska interventionen i Syriens inre angelägenheter. SKP är emot att nya krig och mord planeras.

Syriens folk har rätt att utan utländsk inblandning forma sitt eget öde.

Lars Lundberg
Sveriges Kommunistiska Parti i Gävle

En tanke på “Nej till imperialistisk inblandning i Syrien!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.