Jerry Williams farvälshow

Under fredagen den 4 oktober spelade Jerry Williams på Malmö Arena med sin The Farewell Show, Riktpunkt.nu tog chansen att se den legendariske rockkungens avskedsshow.

Jerry Williams som varit rockfarfar sen han var 25 har om någon jobbat tillräckligt länge för att offentligt få gå i pension efter de nu gällande reglerna, när man hör och ser Jerry Williams showen önskar man att Reinfeldts krav om pension vid 75 skulle bli ett faktum, men vid närmare eftertanke inser jag att det är dumt. Det är ju inte förbjudet för pensionärer att jobba efter 70.

Showen är inte bara musik, utan även politik. Den inledds med den nu snart 50 år gamla sången av John Lennon ”Working class hero”.

Den första akten blir en vandring genom rockhistorien. Jerry Williams berättar minnen om sin tid med spelningar på ungdomsgårdar och om andra rocklegendarer som Elvis, Josephine Baker och Little Richard. Däremellan spelar trion Sofia Källgren, Marie Robertsson och Anna Sise sketcher som lyfter fram de politiska frågor som har berört i synnerhet ungdomar: militärjuntan i Grekland, FNL-rörelsen och antikommunismen blandat med en del nostalgi som ska visa hur det var på 50-talet och framöver. Om publiken förstod det är en annan fråga. Jerry är sparsam med sångerna i första akten.

Efter pausen kör Jerry Williams i ett svindlande tempo sina låtar och det är svårt att tro att han fyllt 70 år. Med humor berättar han om sin musikaliska resa, om hur han aldrig egentligen tänkte bli det han blev utan han bara blev det på grund av omständigheterna. Låtarna för kvällen, Did I Tell You, Who’s Gonna Follow You Home?, I Started Sith a Love Affair, I can Jive gör att man hoppas att Jerry Williams kommer med ytterligare en farväl show när han fyllt 75 år.

Gå och se den om du har möjlighet.

Text: Jan Jönsson
Foto: JanneMatt/Riktpunkt

J-VII

J-VI

J-IV

J-III

J-II

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.