Lyckad studiedag och läckert julbord i Malmö

Lördagen den 7 december var det dags för den sedvanliga studiedagen kombinerat med julbord som kommunisterna i Malmö arrangerar varje år.

Studiedagen började klockan 12.00. Det inledande föredraget handlade om högerextremismen och des rötter i det kapitalistiska samhällsystemet. Manne och Fredrik stod för upplägget där de belyste sambandet mellan ett kapitalistiskt system i kris och tillväxten av högerextremism.

Därefter var det dags för Victor Diaz De Filippi att ta till orda om de lärdomar vi kan dra av Pariskommunen, och hur den borgerliga statsapparaten används för att skydda kapitalet och de bestående egendomsförhållandena.

Studierna avslutades med att Håkan Jönsson höll ett anförande på temat ”Kommunisterna och facket”, där han betonade vikten av att facket måste stärkas i sin roll som kamporganisation för hela arbetarklassen. Efter alla inledningar utbröt en livlig diskussion.

Exakt kl 19.00 var det dags att avnjuta det skånska julbordet. Skaran hungriga hade då utökats till 26 personer, veganer, vegetarianer och köttätare, alla var nöjda och de som ville kunde ta en bit mat med sig hem.

Sammanfattningsvis en trevlig dag i internationalismens tecken, åtta nationaliteter var representerade.

Sveriges Kommunistiska Parti Malmö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.