Rene Gonzalez kräver frigivning av de fem kubanerna

Rene Gonzales, den enda kubanske antiterroristkämpen som tillhör ”de fem kubanerna” som har blivit frisläppt, skapade den 12 februari ett konto på det sociala nätverket Twitter och tog tillfället i akt att yrka för frigivning av hans kamrater som sitter fängslade i USA.

Rene övervakade tillsammans med Gerardo Hernandez, Ramon Labanino, Antonio Guerrero och Fernando González de antikubanska gruppernas verksamheter på USA:s nationella territorium.

– Jag vill prata om fallet om de fem kubanerna och inte på något sätt förbigå att prata med den amerikanska allmänna opinionen och fånga det amerikanska folkets intresse, sade Gonzalez till den kubanska nyhetssajten CUBADEBATE den 12 februari.

Rene Gonzalez har varit väldigt aktiv i kampanjen för frigivningen av hans kamrater ända sedan han kom ut ur fängelset och återvände till Kuba.

Kampanjen uppmanar Barack Obama att använda sina maktprivilegier för att verkställa frigivningen av de kubanska antiterrorristkämparna.

Rene Gonzalez sade också att han kommer att besöka London i mars för att delta på ett internationellt möte. Syftet med detta möte är att locka parlamentsledamöter från hela världen för att i sin tur skapa en kommission för frigivningen av hans kamrater. Rene Gonzalez uppgav också att beslutet kommer sponsras av erkända personligheter världen över.

I det första tweetet skrev Rene Gonzalez bland annat att ”För att jag försvarade livet, blev jag tvungen att avtjäna femton år i fängelse. Nu lider ytterligare fyra män, mina brödrar, fortfarande i fängelset. Få ett slut på orättvisan.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.