100 dagar kvar till EU-valet

Det är bara 100 dagar kvar till EU-parlamentsvalet och de röstberättigade måste göra ett val 25 maj. Därför arrangerar SKP Stockholmsdistriktet och Kommunisternas Kommitté ett seminarium den 22 februari på temat EU och Sverige.

Barbara Brädefors från SKP:s Stockholmdistrikt säger till Riktpunkt att de röstberättigade antigen väljer att avstå från att rösta, eller att välja en av flera listor.

– För att göra rätt val bör man veta vad Europeiska Unionen är för något.

SKP skriver i sitt partiprogram att monopolkapitalet har globala organisationer men det skapar även sina regionala maktinstrument och i Europa är detta den Europeiska Unionen, konstaterar Barbara Brädefors.

– Vi vill på vårt öppna seminarium granska EU på två viktiga områden: Arbetsmarknadspolitiken och EU:s militarisering. Vi har bjudit in två föreläsare, en från Folkrörelsen Nej till EU och en från fredsrörelsen. Och så har vi vår egen politiska linje.

Även efter seminariet och fram till valet i maj kommer SKP att analysera och avslöja EU med flygblad och i diskussioner.

– Även om vi själva som parti inte har någon egen lista i valet till EU-parlamentet kommer vi att vara aktiva, säger Barbara Brädefors.

Se Facebook-evenemanget »

Fredrik Jönsson

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.