Allvarlig fascistattack i Malmö

Sex personer fick föras till sjukhus natten till idag efter att fascister hade attackerat antifascister i Malmö. Tre personer är på söndagsförmiddagen anhållna för mordförsök.

Attacken skedde i korsningen Kristianstadsgatan/Falsterbogatan i stadsdelen Möllevången.

En ung man som blev allvarligt skadad är aktiv inom en av Malmö FF:s supportergrupper, han uppges ha svåra skallskador.

Alla våra tankar och all vår kärlek går idag ut till vår vän”, skriver supportergruppen Ultras Malmö i dag på sin Facebooksida med anledning av attacken. ”Vår läktare är en plats för gemenskap och där alla med ett himmelsblått hjärta är välkomna. Vi kommer aldrig acceptera rasism och nazism på vår läktare eller i vår stad”.

Malmö FF:s supporterklubb MFF Support kallar på sin Facebooksida mannen ”en stark röst och har genom åren varit en av dem som byggt upp den läktarkultur som vi idag är så stolta över.”

Enligt flera källor på internet ska en av de anhållna nyligen ha varit i Ukraina tillsammans med ledande personer i Svenskarnas Parti (bildat ur Nationalsocialistisk front, red. anm.) för att bedriva frivilligarbete inom ramen för de nazikontrollerade självförsvarsgrupperna i Kiev.

När det blev känt att svenska fascister rest till Ukraina sade Ahn-Za Hagström, chefsanalytiker på Säkerhetspolisen, följande till Sveriges Radio Ekot:

– Vi ser ingen ökad avsikt eller förmåga att begå politiskt motiverade brott när de kommer hem.

Det har idag runt omkring i Sverige hållits stora antifascistiska manifestationer till stöd för de som skadades under natten. På Möllevångstorget i Malmö samlades cirka 1 500 människor.

En tanke på “Allvarlig fascistattack i Malmö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.