Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov fördömer det fascistiska våldet i Ukraina

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov uttryckte igår sin oro över de aktioner som utförts av extremhögern och den fascistiska Högra Sektorn, ett ultranationalistiskt parti för att skapa terror och våld. Högra Sektorn verkar i de östra och södra delarna av Ukraina.

Enligt ett pressmeddelande från utrikesministern den 8 mars öppnade grupper av maskerade män eld mot en fredlig demonstration i den ukrainska staden Charkov.

Lokala medier i Sevastopol rapporterade att aktivister har slagit ned liknande aktioner utförda av ultranationalistiska element.

Sergej Lavrov sade att tystnaden från våra västerländska partners, människorättsorganisationer och medier är överraskande med tanke på de civila som har mist sina liv till följd av det ultranationalistiska våldet. Parallellt med detta har den ukrainska polisen arresterat ryska journalister.

Han undrar:

Var har respekten för objektivitet och det omtalade engagemanget för demokrati tagit vägen?

Kommunikén som publicerades igår, underströk samtidigt Rysslands oro över den strafflöshet och anarki som råder i de östra regionerna av Ukraina till följd av de aktioner som Högra Sektorn har utfört.

Charlie Paulsson
Källa: Prensa Latina

2 tankar på “Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov fördömer det fascistiska våldet i Ukraina

 1. ”Enligt ett pressmeddelande från utrikesministern den 8 mars öppnade grupper av maskerade män eld mot en fredlig demonstration i den ukrainska staden Charkov.”

  17 mars/ Ovanstående är något vi kommer att se mera av efter den efterlängtade segern i Krimvalet/ Clownerna i Kiev är deperata och kommer att fortsätta att attackera Rysslandsvänliga demonstranter över hela Ukraina.

  Segern på Krim kommer också att inspirera andra grupper som fått toknog av inre-och yttre kontrarevolution kring Rysslands gränser.
  Det vet clownerna i Kiev och dess uppdragsgivare.

  För oss som demaskerat makten och dess villiga redskap alltifrån västmedia till mysvänstern var segern på Krim och därmed säkrandet av de strategiska ryska flottenheterna en stor dag.
  Tusen röda nejlikor till befolkningen på Krim!!!!!

 2. ”Lokala medier i Sevastopol rapporterade att aktivister har slagit ned liknande aktioner utförda av ultranationalistiska element.”

  Exakt, Clownerna i Kiev och dess nationalistiska terrorenheter måste mötas med den konsekvens som visats av befolkningen och dess milis på Krim.
  Interaktionen mellan milis, befolkning och ryska truppenheter måste öka. Krim ,Odessa och Svarta havskusten måste säkras mot inre och yttre kontrarevolution.
  Befolkningen på Krim kommer att försvara de strategiska ryska flottenheterna, sina liv och sitt vackra land.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.