Brandmännen visar civilkurage mot Sverigedemokraterna

Imorgon åker Sverigedemokraternas partiordförande Jimmie Åkesson till Malmö. Förutom brandstationen Centrum tänker han besöka polisstationen på Rosengård och Skånes universitetssjukhus.

I helgen publicerade Dagens Nyheter ett protestbrev mot Jimmie Åkesson från brandmän i Malmö:

”Vi som skriver är män och kvinnor på räddningstjänsten i Malmö. Vi vill börja med att ge vårt stöd till Vårdpersonal mot rasism på Skånes universitetssjukhus. Våra tankar går till de modiga vårdarbetare som mordhotats. Förra veckan besökte Jimmie Åkesson Botkyrka brandstation. Då visade våra kollegor i Stockholm att Sverigedemokraternas politik inte var välkommen. Den 9 april är det vår tur här på brandstation Centrum i Malmö att mot vår vilja tvingas in i SD:s valturné när Åkesson bestämt sig för att komma hit.

… Den 16 mars demonstrerade 10.000 personer och visade att Malmö fått nog av nazism, rasism, våld och hot. Det samma gäller för vår brandstation.”

Idag tisdagen den 8 april publicerar Sydsvenskan en ledare med rubriken ”Låt Åkesson komma in” signerad av ledarskribenten Mats Skogkär. Han är en skribent som många gånger flörtat med de mest högerreaktionära åsikterna.  Mats Skogkär menar att det handlar om en ”princip” att låta Sverigedemokraterna ”komma in”.

De offentliganställda har visat ett stort civilkurage mot de fascistiska Sverigedemokraterna genom deras arbetsplatsorganisering för alla människors lika värde. De har också tagit risker – en del anställda vid Skånes universitetssjukhus har hotats till livet nyligen.

Carina Herrstedt, andre vice ordförande i SD, som är förtalsdömd tre gånger, visar sina diktaturkramande åsikter tydligt när hon antyder att man ska få sparken om man protesterar mot partiet:
”Jag tycker att man är olämplig för att ha ett sånt jobb om man inte kan acceptera att folk har olika åsikter.” (Sydsvenskan 8 april)

Text: Fredrik Jönsson
Foto: Wikipedia Commons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.