En åsikt om krisen i Ukraina: Massmedia är politiskt styrd i Sverige

Jag är trogen DN läsare och följer noggrant utvecklingen i Ukraina. Det verkar som DN och andra medier i Sverige underskattar vår uppfattningsförmåga. Som läsare känner jag mig kränkt. Frågan är om media och public service i Sverige har rätt att förvanska sanningen i enlighet med den politiska linje som regeringen och Carl Bildt styr.

Jag tänker på informationen kring krisen i Ukraina i första hand.

Jag har stor respekt för Johan Croneman när han skrev på DN den 4:e mars att ” SVT har inte haft en självständig utrikes- analytiker på flera decennier”.

– att svenska nazister nu ordnar resor för frivilliga till Ukraina hade han sannolikt inte heller hört talas om. De svenska patrioterna reser till Ukraina för att hjälpa till med bygget av en prydlig nationalism som skall bli till förebild för alla europeiska högerkrafter.

SVT måste bredda sin bevakning, släppa in flera röster, också prata med ryssar, också analysera det massiva stöd som Putin nu kan frossa i på hemmaplan. Inte bara leka megafon till Carl Bildt, väst och EU.

Detta gör också DN och all media i Sverige som kör på samma linje som politikerna, en linje som är fylld med hat mot Ryssland.

Om vi tittar på historia förloppet under nittonhundratalet kan vi se hur Europa har drabbades av två världskrig som Europa själv har orsakat. Det var inte Rysslands ideologier som orsakade krigen, det var väst. Under vår moderna tid ser vi hur länder som Irak och Afghanistan har blivit förstörda inte p.g.a. Rysslands politik men p.g.a. väst och USA som endast försvarar sina intressen och ekonomin i demokratins namn som jag kallar ”diktatorisk demokrati”

Den mörka politiska sanningen har skapat en fruktansvärd värld som lever i orättvisor, oro och terrorism.

Jag har följt upp annan media från hela världen som visar reportage och nyheter från Majdan i Kiev, om hur demonstranter använde övervåld mot polisen, hur fascister marscherade, hur fyra unga soldater blev slaktade av fascisterna och så vidare. Men svenska media visar bara det som Carl Bildt säger och tror på, han som kallade Sharon för fredens man! Jag vill bara kortfattat beskriva händelserna i Kiev som visar tydligt hur väst och USA har spelat en orättvis roll i krisen Ukraina:

Fredagen den 21 februari, förklarade Janukovitj som initierar åtgärderna om att  tidigarelägga  presidentvalet, före årets slut och lanseringen av en konstitutionell reform som syftar till överföring av en del av presidentens makt till parlamentet och regeringen. I sin tur förklarade oppositionsledare och europeiska ministrar för att genomföra avtalet, som undertecknades officiellt (ryska sändebud vägrade att underteckna avtalet och lämnade Kiev), skulle det godkännas av demonstranterna på Självständighetstorget.

Ultranationalister förkastade avtalet definitivt, även de flesta av demonstranterna förkastade att Janukovitj skulle stanna kvar vid makten. Demonstranter och beväpnade män sprider sig på gatorna och började attackera regeringsbyggnader, medan parlamentet röstade för att avbryta processen att bekämpa anarkin och skadegörelsen och beordrade indragning av armén till kasernen och förhindra inrikesministeriet att ta itu med laglösheten, samt antagandet av en ny lag om amnesti och lagen om en återgång till 2004 års konstitution. Lördagen den 22 februari tog protesterande kontroll över gatorna i Kiev, i avsaknad av polisen. Janukovitj har försvunnit och anklagade oppositionen för att ta makten med våld, och vägrade att underteckna de beslut som fattades av Parlamentet och bekräftade att han fortfarande är den legitima presidenten av landet. Samma dag började kommuner i områden sydost om landet förklarar sig avvisande till utvecklingen i Kiev.

Med de protesterna skickade! Tog ett hundratals av deras anhängare, kontroll över huvudkontoret för avdelningen för Kharkiv stad och statliga byggnader i andra städer.

Parlamentet röstade för att avlägsna presidenten och frisläppandet av fängslade före detta premiärminister Julia Tymosjenko . Parlamentet utsåg en ny inrikesminister som såg till att extremhögern styrkor ska upprätthålla säkerheten på gatorna i Kiev och andra städer. Moskva krävde att ukrainska oppositionen och dess internationella partner tillämpa avtalet från den 21 februari omedelbart, men Washington och de europeiska länderna vägrade att betrakta händelserna i Kiev som en kupp och erkände legitimiteten av den nya ledningen. På följande dagar beslutade Parlamentet som av Moskva betraktades som fientliga mot östra regioner – södra Ukraina, parlamentsledamöter röstade för att avskaffa språklagen, som tillåter användningen av det ryska språket i Ukraina som officiellt språk, förbud mot partiet av tidigare ryska regioner och förbudet mot ryska sändningskanaler i Ukrainas territorium.

Jag giller inte Janukovitj, han är korrupt, men å andra sidan han är folkvald, och legitimt. Det är en av de viktigaste principer i det som vi kallar, demokrati.

Brian Baker, allmän samordnare för alliansen, ”Aancer” mot krig i Amerika , som erkände att hans land Amerika invaderade det ena landet efter det andra, och förföljelsen av regeringarna under dolda paroller. Deras mål att styra olja, gas och berika de västerländska bankerna. Han noterade att när Ukraina föredrog att handla med Ryssland, Europa och Amerika antände fältet och stödde fascistiska rörelser, som krävde Janukovitj avgång. Han tillade att det finns två skäl till att Amerika för krig mot Ryssland, den första är att försvaga Ryssland och regimskifte, och för det andra det faktum att Ryssland har blivit en stötesten i väster. Det är USA och väst som vill flytta sina positioner närmare Ryssland gränser och inte tvärtom! Vad ska Ryssland göra då?

Sådana uttalanden giller inte väst och Sverige. Det som vi publicerar i Sverige och på DN det som Anne Applebaum skrev den 12:e mars ”Det svårvunna slaget om sanningen” när hon skriver:

Dessvärre är det enda motdraget i ett uttalat informationskrig ett uttalat informationsförsvar. Väst brukade vara riktigt bra på detta, helt enkelt genom att vara trovärdiga sanningssägare. Radio Free Europe och BBC:s utlandstjänst utgjorde våra mest effektiva verktyg i kampen mot kommunismen. Kanske är det åter tid att titta på deras finansiering, och hitta vägar att ytterligare bredda genomslaget, ” att vara trovärdiga sanningssägare”

Jag vill bara ställa en fråga till henne: Vilken sanning pratar du om?

Uppenbarligen är det ultranationalister som kommer att styra Ukraina. Detta bevisas genom att se vilka oligarker som har drömmer om makten i Ukraina och vilka som tänker ställa upp på president valet i maj. Två av de ledarna för ultranationalistiska partier ställer upp nu i president valet. Frågan är nu: Vad händer i Europa när vill tillåter fascister ta makten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.