PAME: Solidaritet med de grekiska stålarbetarna

PAME (Alla arbetares militanta front) i Grekland:

Stålarbetarnas heroiska kamp som varade i nio månader uppmärksammades över hela Grekland och visade prov på styrka, beslutsamhet och sammanhållning. Den blottade också den inhumana sidan av det exploaterande systemet och dess förfall. Kampen stöddes av den klassorienterade grekiska fackföreningsrörelsen och välkomnades av en enorm moralisk och ekonomisk solidaritet från fackföreningar världen över.

Strejken resulterade i att 24 stålarbetare dömdes till fängelse av den borgerliga staten i 21 till 23 månader. Denna godtyckliga dom bekräftar att klasskampen är det som verkligen skrämmer det ruttna, exploaterande systemet.

Avslutningsvis uppmanar PAME fackföreningar världen över att visa sin solidaritet med de grekiska stålarbetarna.

Sammanfattat av: Charlie Paulsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.