DFRK om Obamas Asienresa

Pyongyang, 21 april (KCNA) — En talesman för DFRK:s utrikesdepartement utfärdade på måndagen följande uttalande:

Det rapporteras att USA:s president Obama inom kort kommer att resa runt i Asien. Enligt USA:s omsvängning till en Asien-Stillahavsområdet-strategi, är hans planerade resa reaktionär och farlig eftersom den syftar till att eskalera konfrontation och få en kärnvapenkapprustnings mörka moln att hänga över denna instabila region.

Denna strategi som Obama-administrationen antagit under benämningen ”ombalansering” i Asien och Stillahavsområdet i slutet av 2011 är i huvudsak utformad för att fokusera insatserna på detta område i ett försök att omringa och hålla tillbaka dess konkurrenter och behålla sitt politiska och militära övertag.

USA anger DFRK:s ”kärnvapen- och missilhot” och ”provokation” som förevändning för att dölja ovan nämnda strategis hegemoniska karaktär och avvärja motståndet från stora länder i Eurasien.

Den ”Försvarets kvartalsöversikt” som USA:s försvarsdepartement tillkännagav i början av mars kritiserade DFRK för dess ”provokation” och ”hot”, och bekräftade än en gång att USA skall stationera 60 procent av sin marina styrka i Asien-Stillahavsområdet fram till 2020, i enlighet med ”strategin för ombalansering i Asien-Stillahavsregionen”. Under sin resa till ett grannland nyligen, meddelade USA:s försvarsminister att USA skulle stationera ytterligare två Aegis i Japan fram till 2017, med hänvisning till ”invasion” från DFRK.

På besök i södra Korea och Kina i mitten av februari, skränade USA:s utrikesminister om DFRK:s främjande av kärnvapenutveckling och möjlig ”provokation” medan han skrävlade om att USA:s och södra Koreas gemensamma militärövningar skulle hållas under samma period och med samma metod också i framtiden, utan beaktande av det avgörande förslaget från DFRK:s Nationella Försvarskommission och nord-syd-kontakten på hög nivå.

Det är klart som dagen att Obama kommer att trumpeta detsamma för att anklaga DFRK den här gången också, precis som han brukat göra tidigare.

Anledningen till att USA oupphörligt iscensätter extremt offensiva och aggressiva gemensamma militärövningar endast i södra Korea bland olika områden i Asien-Stillahavsområdet och stadigt ökar deras antal och omfattning i ett försök att avsiktligt upprätthålla den onda cirkeln av spänningar är uppenbar. Syftet är att ständigt hålla DFRK:s nerver på helspänn och tvinga DFRK att stärka sin kärnvapenavskräckning, vidta militära motåtgärder och därigenom framställa det som ett ”krigiskt land” och rättfärdiga Washingtons militära åtgärder.

Men USA tar allvarligt fel.

USA:s vapenupprustning i Asien-Stillahavsområdet och gemensamma militära övningar är omotiverad, och kommer att tillbakavisas som aldrig förr av länderna i regionen.

Dessutom är DFRK inte ett sådant land, som kan tillåta sig att göra ännu en liten eftergift eller hoppas på någon lycklig slump när det gäller den grundläggande frågan om landets och nationens säkerhet av rädsla för den meningslösa etiketten ”krigiskt land.”

DFRK:s politiska hållning är att fördubbla ansträngningarna att stärka den rättfärdiga avskräckningen för självförsvar på alla sätt för att beslutsamt motverka USA:s fientliga åtgärder.

Om USA söker hegemoni i Asien-Stillahavsområdet som nu och fortsätter att arbeta hårt för att inkräkta på DFRK: intressen under denna förevändning, kommer detta i det långa loppet att medföra negativa konsekvenser för USA självt.

USA:s hänsynslösa åtgärder kommer att ha en mycket negativ inverkan på återupptagande av sexpartssamtalen och förverkligande av kärnvapenfrihet på Koreahalvön för närvarande och dessutom oundvikligen utlösa en kärnvapenkapprustning i hela regionen.

Kärnvapenkapprustningen i Nordostasien som kommer att visa sig vara mer destruktiv än kärnvapenfrågan i Mellanöstern kommer med nödvändighet till slut att göra en röra av initiativet för att bygga en ”värld utan kärnvapen”, som Obama förespråkar.

Obama-administrationen skulle göra klokt i att kallsinnigt se över sin fientliga politik mot DFRK, se om den faktiskt motsvarar USA:s intressen, medan det fortfarande finns tid för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.