Thailand: Militären har tagit makten

Chefen för den thailändska armén, general Prayuth Chan-ocha, som  idag tog kontroll över regeringen, sade att militären behövs för att återställa ordningen och främja reformer, två dagar efter att han deklarerade undantagstillstånd.

”För att återställa landet till normalitet,” sade han.

Prayuth Chan-ocha gjorde på tv tillkännagivandet, han sade även att armén ska ha ett möte med alla de rivaliserande fraktioner som syftar till att finna en lösning efter sex månader av protester mot regeringen. Han sade att kuppen inte kommer att påverka landets internationella relationer.

Inga protester hörs än så länge från EU eller USA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.