Israel motsätter sig palestinsk samlingsregering

Den israeliske premiärministern Benjamin Netanyahu uppmanade den 1 juni världens ledare att inte erkänna den palestinska samlingsregeringen som ska presenteras idag. Netanyahu anser att denna skulle komma att ”befästa terrorismen då Hamas avser att ödelägga Israel”. Vid öppnandet av regeringsmötet, uppmanade han internationella samfundet att inte ställa sig bakom den palestinska regeringen.

Israel har redan nekat tre blivande palestinska ministrar tillträde till Västbanken inför det officiella sammankallandet av den nya regeringen vilket kommer tillåta en gemensam administration av Gazaremsan och Västbanken för första gången sedan 2007.

Palestinas president Mahmoud Abbas bad den 29 maj premiärminister Rami Hamdallah att leda den nya regeringen. Han sade också att:
– Ingen av den palestinska samlingsregeringens ministrar kommer att tillhöra varken Fatah som styr den av Israel ockuperade Västbanken eller Hamas som styr Gazaremsan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.