Trots rekordhög pension jobbar han vidare

58 000 kronor i månaden. Så mycket får det förre kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman (M) i Vellinge i pension. Parallellt med detta sitter han fortfarande med i fullmäktige och är ordförande i Vellinges koncernbolag och bredbandsbolaget Vesab vilket årligen genererar 97 272 kronor innan skatt. Detta rapporterar Sydsvenskan idag.

Lars-Ingvar Ljungman säger:

– Jag känner inget konstigt inför det här.

Han fortsätter:

– Avundsjukan är alltid stark men jag tycker inte att jag på något vis utmanar den goda smaken eller anständigheten, det tycker jag definitivt inte. Jag var dessutom med och beslutade om att införa regeln om att inkomster och visstidspensionen skulle samordnas så att pensionen skulle minska om man tjänade mer än tre basbelopp. Den regeln hade inte min företrädare.

Detta handlar inte om avundsjuka. Det är snarare en plundring av den offentliga sektorn.

En tanke på “Trots rekordhög pension jobbar han vidare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.