Manifestation, solidaritet till folket i Palestina

Mer än 5 000 svenskar och invandrare deltog i dag på en manifestation på Medborgarplatsen i Stockholm för att visa solidaritet för det palestinska folket och fördöma Israels aggression som fortsätter bomba Gaza-området med hundratals döda och skadade som följd.

I manifestationen deltog också Greklands Kommunistiska Parti (KKE:s) Stockholms organisation och Sveriges Kommunistiska Parti (SKP).

Hundratals flygblad med vad KKE tycker om attackerna skriven på 5 språk (svenska, engelska, grekiska, arabiska samt spanska) delades ut.

Uttalande från Greklands Kommunistiska Parti angående den Israeliska aggressionen mot det palestinska folket

Israel eskalerar sin kriminella offensiv mot det palestinska folket. Tills i dag, de israeliska attackerna i Gaza har resulterat till mer än 100 personer som mördades (många barn och kvinnor) och hundratals skadade. Samtidigt mobiliserar Israel 40 000 soldater för att invadera de palestinska områden, med oanade konsekvenser.

De kriminella handlingar mot det palestinska folket understöds av EU och USA, som jämställer offren och angripare och EU fördjupar den politiska, ekonomiska och militära samarbete med Israel.

Greklands Kommunistiska Parti, KKE, ska fortsätta kampen så att solidaritet mellan det grekiska folket och det palestinska folket fortsätter växa. För en oberoende stat för Palestina (gränserna ska gälla som gällde 1967), med Östra Jerusalem som statens huvudstad. Samtidigt kräver vi från den grekiska regeringen att stoppa all form av militär samarbete med Israel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.