Brev till den palestinske pojken Mansour

Den 9-årige pojken Mansour Al-Jizawi sade efter att han träffats av bombsplitter i Gaza ”Vi är bara barn, vi skjuter inte raketer eller bär på vapen. Jag svär, vi lekte bara, vi gjorde inte något fel”

Käre Mansour,
Vi har ingenting kvar förutom våra känslor. Det är därför jag skriver till dig Mansour!

Jag ber om ursäkt för att ondskan stal dina drömmar, att den inte längre låter dig leka som andra barn gör. Du är ju palestinier och född i Gaza.

I din hemstad Gaza får ni inte leka hur som helst. Ondskan tillåter det inte. Ondskan vill att du blir annorlunda! Du får inte ha en framtid, du får inte ha fina drömmer, du får inte fira din Eid i lugn och ro som alla andra barn. Vet du varför pojken? Därför ondskan har inget hjärta! Den vill ta allt ifrån dig, den dödar oskyldiga barn som dig, den har svarta drömmar om att ta allt ifrån oss, den vill styra världen, ekonomin, politiken, resurserna, och inte lämna något till dig. Du är fortfarande en liten pojke som inte kan förstå allt detta.

Här i mitt land Sverige leker barnen i trygghet, de går i skolan och har framtid. De är trygga, de spelar fotboll, och badar utan att några bomber faller över dem. Ditt misstag är att du är född i Gaza.

Kära Mansour, jag är ledsen att hela världen är feg och inte kan rädda dig från ondskan. Du är fortfarande ung och liten och bör inte bära ansvaret för de onda. Tyvärr Mansour! Jag kan inte hjälpa dig! Jag är en liten människa som dig! Vi har ingen makt att bestämma över våra liv men ondskan har det.

Fortsätt att hitta nya drömmar om en ny värld där rättvisan skipas, mänskliga rättigheter respekteras och där barn kan leka i fred utan att bomber faller över dem. Detta är det enda som du har kvar. Jag hoppas att du lyckas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.