Möbeljätten IKEA i blåsväder i Belgien och Nederländerna

Den svenska möbeljätten är i blåsväder. I Belgien och Nederländerna dumpar man transportlöner och utnyttjar bulgariska och slovakiska lastbilschaufförer. De kör ut möbler från den svenska möbeljättens centrallager i nederländska Oosterhout respektive belgiska Genk och tjänar enligt Arbetet 414 euro i månaden brutto.

Detta konstateras av belgiska och nederländska fack vilka nu har lanserat en gemensam kampanj till följd av det inträffade. Inte nog med att de får en förkastlig lön. De sover också i sina lastbilar under den vanligtvis 6 veckor långa arbetsperioden i Belgien och Nederländerna. Vidare rapporteras det att drygt 7000 protestmejl har skickats till IKEA.

Magnus Falk på Transportarbetarförbundet säger till Arbetet:
– Det Ikea sysslar med nere i Europa är en systematisk social dumpning.
IKEA fäller följande kommentar:
– Enligt våra kontroller följer våra leverantörer den gällande lagstiftningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.