Sverige smygansluts till ett fullvärdigt medlemskap i NATO via “rysshetsen” – NEJ TILL NATO!

Svenska staten- kapitalisternas lekstuga har via sina politiska underhuggare alltid haft för vana att släppa in och bistå utländsk trupp med en stark längtan österut och som med militära medel vill göra anspråk på Rysslands ofantliga naturrikedomar. Så var det under det andra världskriget då Sverige släppte igenom Hitler-Tysklands fascistiska trupper, de s.k. nazisterna till Sovjetunionen via det då fascistiska Finland samt fram och tillbaka mellan fascisternas Norge och Finland.

Tysklands fascister lyckades inte i sitt uppsåt, trots att de förfogade över den största armé som någonsin skådats. Så NATO tog vid där nazisterna misslyckats och fortsatte att nära den enträgna längtan österut. En längtan som alltid har föregåtts av hätsk propaganda och provokationer. Under den senaste tiden har den varit av anti-rysk karaktär som inte stått den anti-sovjetiska Goebbels-propagandan och det kalla krigets McCarthyism långt efter.

I dag ingår 28 länder i NATO:s grannsamverkan inkl. USA, Kanada och snart sagt hela EU. USA och NATO har ca 1 000 militärbaser fördelade över världen och den senaste tidens nytillkomna har omringat Ryssland. Här bistår EU och inte minst Sverige efter bästa förmåga. Björnen ska omringas i väntan på att kunna tämjas.

I anslutning härför har Sverige öppnat sig som “värdland” för en NATO- snabbinsatsstyrka. (Ordet värdland låter ju fredligt) men det är NATO- världens största kärnvapenmakt som välkomnas: I strid mot Sveriges nej till kärnvapen 1970; och genom Sveriges regerings och riksdags svekfulla handling, att med de små stegens tyranni inlemma Sverige i NATO och låta det ske i konflikt med det svenska folkets vilja att vara alliansfritt och neutralt, (även om de svenska makthavarnas ständigt brutit mot detta).

Riksdagen är enig. Alla 7 partier, utom V vill att: “Sverige ska ge och ta emot militärt stöd”.
V förespråkar ett större engagemang för fredsansträngningar via FN men vill (enligt Jonas Sjöstedt, SVT
28/8) samtidigt släppa in NATO bakvägen, emedan V önskar att se ett militärt samarbete i Norden, där
ju både Danmark och Norge är fullskaliga medlemmar och Finlands militär och politikerkår är än mer hängivna NATO-aspiranter än sina svenska motsvarigheter.

Den ofantliga kostnad som går till Sveriges engagemang och nuvarande deltagande i NATO:s krigsmaskin betalas av de arbetande med pengar som kunde gått till- skola, vård, omsorg, arbetslöshet, speciellt bland ungdom och mycket annat av samhällsnytta.

Detta fortsätter regering och riksdag att negligera för att äventyra freden: I en krigssituation som värdland för och i samarbete med NATO blir Sverige en NATO-bas och som sådan ett militärt mål.
Vare sig ett NATO-medlemskap eller NATO-samarbetet- “Partnerskap för Fred” är till för att trygga freden.

Nej till NATO!
Sverige ut ur NATO!
NATO ut ur Sverige!

Kjell Bygdén
Sveriges Kommunistiska Parti- SKP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.