Angola och Kuba diskuterar strategier för att stärka samarbete

Strategier för att stärka samarbetet mellan Angola och Kuba var diskussionernas fokus. Dessa ägde rum den 2 september mellan Angolas vicepresident Manuel Vicente och Kubas ambassadör i Angola Gisela Garcia.

Under mötet framförde ambassadören ett meddelande från ministerrådets vicepresident Ricardo Cabrisas och olika frågor relaterade till ett gemensamt samarbete diskuterades. Gisela Garcia sade detta till pressen efter mötet med Manuel Vicente.

Hon sade också att mötet var ett led i uppföljningsaktiviteterna med anledning av Angolas president José Eduardo dos Santos besök på Kuba. Under detta presenterades ett flertal strategier för att utöka det gemensamma samarbetet.

Relationerna mellan länderna är utmärkta, väldigt diversifierade och baserade på vänskap och solidaritet, sade Gisela Garcia. Hon tillade också att hälsovårdssektorn, energisektorn, utbildningssektorn och vattenvården är de viktigaste frågorna i samarbetet.

Över 4000 kubaner deltar för närvarande i samarbetsprogrammen som genomförs i Angola.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.