Generalstrejk är en ”fortsatt upptrappning av kampen mot kriget som vår regering, EU och monopolen har deklarerat”

PAME (Alla arbetares militanta front).

I dag den 27 november pågår en generalstrejk i Grekland. PAME (Alla arbetares militanta front) skrev inför strejken att regeringen, EU och monopolen förbereder nya attacker mot arbetare, fackliga rättigheter och människor i allmänhet.

Den fösta november hölls en demonstration som samlade bland annat över 100 fackföreningar, de tog ett stort ansvar, menar PAME.

PAME skrev också inför dagens generalstrejk att ”de som inte öppnar krig mot EU och dess politik, de stöder med alla medel, attackerna på arbetarnas rättigheter i hela Europa. EU är en skapelse och en anhängare av kapitalet och främjar denna politik på bekostnad av folket.”

Läs PAME:s uttalande i sin helhet (engelska): GREECE, PAME: The General National Strike on November 27, IS CONTINUATION AND ESCALATION of the struggle against the war that our government, the European Union and the monopolies have declared.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.