Terrorbröderna refereras utan proportioner

Vi börjar med att beklaga offren och deras efterlevande och solidariserar oss med det franska folket i deras sorg efter terrordådet i Paris onsdag den 7 januari då tolv människor; åtta journalister på satirtidningen “Charlie Hebdo” och två poliser kallblodigt mördades.

Vi instämmer i att yttrandefriheten inte ska få tystas eller skrämmas till tystnad och att uttrycksmedlen härför ska få vara både satiriska och ironiska. Denna frihet måste försvaras.

Efter att tolv människor kallblodigt avrättades av två erfarna “blodsbröder”/legosoldater som ville hämnas för Al Quaidas räkning har tre dagars landssorg utlysts i Frankrike, “friheten ska inte få vika sig för våldet” förkunnar en del av mobiliseringen.

Men var finns proportionerna och vems/vilkas frihet är det som gäller?

Genom malandet i propagandamaskinen försöker kapitalet, dess politiker och journalistkår få oss att fokusera på detta enda terroristdåd för att dölja sina egna och sin egen skuld. Att vi minsann ska se att “vårt” samhälles ”frihet” är hotad och utsatt. Men med minnet i behåll associerar vi och påminns om de terroristdåd som imperialismen iscensatt i Afghanistan, Irak, Libyen och framför allt i Syrien, där sedan 2011 dessa “blodsbröder” mejar ned tusentals människor, förstör och lemlästar.

I de refererat, fördömanden och uttalanden som genom kapitalets politiker- och journalistkår fokuserar på Paris-dådet nämns inte med ett enda ord de tiotusental blodsbröder/terrorister som i horder ingår i ISIS, al Quaida, al Nusra, som med full sponsring från imperialismen i USA, Frankrike, EU, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Israel och Turkiet utför sina fasansfulla terrordåd i Syrien och Irak. Legoknektar som med omänsklig terror försöker realisera USA:s och kapitalismens drömmar om obegränsad kontroll över hela regionen Mellanöstern för att få full tillgång till dess olje- naturgas- och uranreserver samt andra åtråvärda naturrikedomar. Legoknektar som i detta syfte betalats från olika delar (länder) ur den samlade västliga imperialismen, sponsrats och erhållit ofantliga summor pengar, vapen, militär utbildning och annat nödvändigt för att kriga och terrorisera.

Terrordådet i Paris ska inte kunna användas för att ena det franska folket kring imperialismens demoniseringskampanjer och planer att än mer utnyttja folken i arabländerna, i syfte att få full kontroll över deras energi och råvarutillgångar.

Sveriges Kommunistiska Parti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.