Borgarna och SD emot utredning om vinstuttagen

Borgarna vill att privata företag ska kunna stoppa skattepengar i sina egna fickor, som nu protesterar mot regeringens pågående utredning om vinstuttag och kontroll av offentligt finansierade välfärdsbolag. Borgarna får dessutom medhåll från Sverigedemokraterna som delar deras uppfattning om obegränsade vinstuttag.

I en artikel publicerad i Arbetet den 28 maj betonas i en gjord SNS-rapport att välfärdsbolag skapar en förvrängd marknad.

Sveriges Kommunistiska Parti skriver i sin valplattform från 2014 att det verkliga problemet med de privata företagens vinstuttag är att de privata ”alternativen” tillåts att finnas och slå sönder en solidarisk och gemensamt finansierad offentlig sektor (vård, skola, omsorg), tillgänglig för alla, inte bara för den som har den tjockaste plånboken. Vidare menar SKP att möjligheterna att dölja vinsterna bakom en ”smart” bokföring är oräkneliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.