Solidaritet till vår arbetskamrat i Göteborg

SEKO Tunnelbanan, Klubb 111, facket som organiserar arbetare inom Stockholms Tunnelbanan (förare, spärrexpeditörer, kundservicevärdar, lokalvårdare, tjänstemän) vill uttrycka sin solidaritet till vår arbetskamrat, bussföraren i Göteborg som i fredags den 29 maj, brutalt bemöttes av kontrollanterna och ordningsvakter.

Vi protesterar bestämt mot detta bemötande från kontrollanterna och ordningsvakterna.

Vi anser att boven bakom dramat är de privata bolagen och Västtrafik i det här fallet. Samma situation kan uppstå överallt. även i Stockholm. De privata bolagen med SL:s, Västtrafiks och andra huvudmäns välsignelse tog bort rätten från bussförare att färdas mellan jobbet hemmet samt på fritid. Detta som ett sätt för att de privata bolagen ska tjäna ännu mera pengar på bekostnad av oss som arbetar inom kollektivtrafiken!

De är de privata bolagen som står bakom en situation där arbetare står mot arbetare, för att ”göra sitt jobb”.

SEKO Tunnelbanan, Klubb 111, kräver att alla huvudmän inom kollektivtrafiken och alla privata bolag som kör trafik åt dem omgående ska återinföra rätten att färdas i kollektivtrafiken gratis, då man sliter i timmar för att ge service åt trafikanterna.

Vi vill ge allt stöd till vår arbetskamrat och våra arbetskamrater och andra som protesterar mot vad som har hänt.

Vi kräver också att kontrollanter och ordningsvakter ska bemöta alla trafikanter med respekt och inte med våld.

Styrelsen för SEKO Tunnelbanan, Klubb 111

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.