Nordiskt Sommarläger är i full gång

För 10:e året har Nordiskt Sommarläger påbörjats. Denna gång med KPiD och DKP som värdar på den natursköna Jegindö i Limfjorden (Danmark), där fiskehamnen erbjuder skaldjur och fiske, och ön är omgiven av de finaste stränderna.

På måndagen den 6 juni hälsade Betty Frydenberg Carlsson gästerna välkomna och arbetsuppgifterna fördelades till deltagarna. Resten av dagen ägnades åt en rundtur på ön. Kvällen bjöds på dansk kultur av Peter Abrahamssen som spelade dansk, svensk och norsk folkmusik.

Diskussion om TTIP.Tisdagen den 7 juni började med föredrag om arbetarklassen och fascismen, föredraget följdes av en livlig diskussion. Under eftermiddagen var det dags för en diskussion om TTIP, där varje deltagande land höll ett föredrag och alla församlade framhöll vikten av att kommunisterna i alla länderna aktivt kämpar och förhindrar att avtalet undertecknas. Kvällen avslutades med dansk kultur och vi fick lyssna på en del uppskattade nordjyska sånger av Mickael K.

En tanke på “Nordiskt Sommarläger är i full gång

  1. Hallå Kamrater!
    Grattis till ett fint sommarläger. Hoppas att det blir lyckat på alla sätt och vis.
    Grattis också till tioårsjubiléet och förhoppningsvis ska vi träffas här i Sverige nästa år. Venlig hilsen.

    Kjell Randehed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.