Nej seger i folkomröstningen i Grekland

RIKTPUNKT I GREKLAND | Resultatet från folkomröstningen i Grekland om Trojkans paket visar en seger för Nej-sidan på 61,31 procent och Ja-sidan fick 38,69 procent.

Valdeltagandet var lägre än i riksdagsvalet, 62,50 procent jämfört med 63.62 procent.

De senaste dagarna uppmanade KKE folket att förkasta både Trojkans och regeringens överenskommelse och krävde att Grekland ska gå ur EU, med att om man ska rösta, välja att rösta blankt eller ogiltigt eller bojkotta folkomröstningen.

Siffrorna visar preliminärt att många valde KKE:s förslag på hur man ska rösta.

En del av folket hamnade inte i fällan som systemet satte upp. Många av de som valde att rösta på Nej, trodde att de röstar mot alla överenskommelser. KKE kallar folket att fortsätta kämpa mot regeringens överenskommelse som kommer snart.

Nu börjar en svår situation för den grekiska arbetarklassen
På söndagskvällen sa regeringens talesman att överenskommelsen är färdig och ska tecknas såsom både premiärministern och finansministern har lovat, inom 48 timmar. Den nya överenskommelse med Trojkan från regeringssidan avslöjades i lördags av KKE:s dagstidning, Rizospastis, som är nästan identiskt med Trojkans förslag.

KKE och arbetarrörelsen fortsätter kampen och de närmaste dagarna kommer de agera massivt för att försvara arbetarklassen mot regeringens- och EU:s attacker för att försämra ytterligare för folket. Man organiserar solidaritetskommittéer för att tillsammans med folket kämpa för alla problem, med att få mat, försvara sig mot arbetsköparnas aggression, att få mediciner och läkarvård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.