Alexis Tsipras pratade sig varm för EU

RIKTPUNKT I GREKLAND | Idag avslutades officiellt kampanjen angående folkomröstningen som äger rum på söndag med två stora möten i Aten, en från Ja-sidan med ca 15–20 000 personer och en från Nej-sidan med ca 50–80 000 personer.

På Ja-sidans möte pratades om vikten att Grekland fortfarande ska vara medlem i EU och EMU och att det på måndag måste finnas en överenskommelse med Trojkan. Man anklagade också premiärministern för att han ljuger för folket.

På Nej-sidans möte talade premiärministern, Alexis Tsipras, han sa att på söndag röstar grekerna för att stanna kvar i EU och EMU, han pratade varmt om de humanistiska värderingar som EU är byggt på och att SYRIZA och regeringen ska arbeta för dem.

Finansministern, Janis Varoufakis, svarade i dag i grekisk media att det finns redan en överenskommelse som kommer att tecknas mellan regeringen och Trojkan och den ska visas efter folkomröstningen.

Greklands Kommunistiska Parti, KKE, hade massmöten i många städer idag, såsom Patras, Volos och andra städer och propagerade att i valurnan lägga valsedeln som står emot överenskommelsen från Trojkans sida men även regeringssida samt för ett EU-utträde.

PAME hade en massiv protest, vid grekiska näringslivets kontor, där protesterade många förtroendevalda från olika fackföreningar för att kapitalisterna använder situationen med stängda banker för att inte betala lönerna till arbetarna samt försöker att ytterligare försämra de arbetsvillkor som gäller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.