Det grekiska valet närmar sig – KKE intensifierar sin kamp

I ett pressmeddelande om det aviserade grekiska nyvalet den 20 september understryker Greklands Kommunistiska Parti (KKE) bland annat att det är välkänt att regeringspartiet Syriza sedan de segrade i det senaste valet i januari i år har bedragit arbetarklassen genom att lova upphävelse av de mycket folkfientliga lagarna och reformkraven. Dessa har nu antagits av riksdagspartierna Pasok och Nea Dimokratia i enlighet med avtalet med EU, Internationella valutafonden och Europeiska centralbanken. Ovanpå detta har denna ”vänsterpatriotiska” regering under sin regeringstid konsekvent arbetat inom ramarna för landets medlemskap i Nato och EU i en ”strategisk” allians med USA. Grekland har deltagit i alla Natos uppdrag och övningar. Israel har lovat USA och Nato nya baser, röstat för utvidgning av EU och en intensifiering av handelskrigen mot Ryssland.

Stärk KKE
KKE har under hela mandatperioden avslöjat Syrizas och de andra borgerliga partiernas roll. KKE har kämpat för upphävandet av EU-memorandumet och alla andra folkfientliga mål som syftar till att motarbeta nya anslag och att undvika arbetarnas och folkets kamp för att ta igen sina förluster och möta sina behov vilket är den enda alternativa lösningen till förmån för arbetarklassen och andra folkskikt.

KKE upprätthåller kampens linje och intensifierar sin kamp i arbetarrörelsen och i parlamentet och vill utan att vackla fortsätta föra kampen för arbetarklassens intressen och dess befrielse från de kapitalistiska bojorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.