KKE höll stort valmöte i Aten (video)

Med ett mäktigt valmöte i dag i Aten med tiotusentals arbetare, ungdomar, kvinnor och pensionärer fortsätter KKE kampen inför valet som kommer att äga rum på söndag den 20 september.

Med fyra stycken stora demonstrationer fyllde KKE hela Syntagmatorget framför det grekiska parlamentet, medan många tusentals sympatisörer strömmade in från alla håll och fyllde också alla gator i omgivningen.

KKE:s centralkommittés generalssekreterare, Dimitris Koutsoumpas, angrep både den föregående regeringen som ville kalla sig vänster hårt, det vill säga SYRIZA och ANEL. Men också alla de borgerliga partier som stödjer den politik och nedskärningar som alla de partier är överens om tillsammans med EU, IMF och ECB. Dimitris Koutsoumpas menade att den nya regeringens program är färdigt, det är det tredje memorandumet, oavsett vilka partier som kommer ingå i den nya regeringen.

Han menade att det som behövs är att nationalisera alla produktionsmedlen, vägra att betala skulden som kapitalet orsakade och inte arbetarklassen och gå ur EU och NATO. Kommunisterna anser att vi kommer att ingå i en arbetarregering när folket är redo att ta makten från kapitalet.

Dimitris Koutsoumpas fördömde EU och alla EU:s regeringar, inklusive den grekiska, som faller tårar för flyktingarna medan EU och NATO skapar krig och flyktingströmmar.

Generalsekreteraren förklarade hur det ska se ut i Grekland med folkmakt med de stora företagen nationaliserade, med central planering på hur den socialistiska ekonomin ska se ut i många områden. Att arbetarråd ska ha makten på arbetsplatserna, skolorna och i bostadsområden. Att alla representanter på alla nivåer ska vara valda av folket och folket ska återkalla dem om de inte är värda äran att vara på denna plats.

Han uppmanade alla arbetare att rösta på Greklands Kommunistiska Parti på söndag för att stärka motståndet till kapitalet och regeringen samt att öppna vägen för att socialismen ska komma ett steg närmare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.