Förbuden mot kommunistiska partier fortsätter – nu i Kazakstan

Det antikommunistiska beslutet om att förbjuda Kazakstans Kommunistiska Parti går hand i hand med godkännandet av en lag i Kazakstan om begränsningar av strejkrätten.

Det går även hand i hand med förföljelser, mord och förbud man haft mot kommunistiska partier i hela Europa, till exempel i Ukraina och nu Kazakstan.

Kostas Papadakis (KKE).

KKE:s delegation i Europaparlamentet fördömde nyligen det oacceptabla beslutet av regeringen i Kazakstan att förbjuda Kazakstans Kommunistiska Parti under förevändningen att det inte har det nödvändiga antalet medlemmar. KKE:s ledamot Kostas Papadakis sa i ett tal att man ska avbryta repressionen mot Kazakstans Kommunistiska Parti, förföljelser av fackföreningar och inskränkningar av strejkrätten.

I frågan betonade Kostas Papadakis:

– Myndigheterna i Kazakstan har nyligen gått med på ett nytt beslut att förbjuda Kazakstans Kommunistiska Parti under förevändningen att det inte besitter det nödvändiga antalet medlemmar (38 000 i stället för 40 000 medlemmar). Under den senaste tiden har all form av aktivitet sammankopplad till Kazakstans KP oftast blivit en måltavla för myndigheterna.
– Den kapitalistiska och ekonomiska kris som Kazakstan nu genomgår gör att regeringen vill strypa all form av facklig verksamhet och utöva repression mot de som kräver arbetarrättigheter. Därför ser de kommunisterna som ett extra hot. Det nya beslutet förbjuder all form av aktivitet från Kazakstans Kommunistiska Parti och det syftar till att hindra politisk verksamhet som organiseras av kommunister och att hindra deras deltagande i det kommande parlamentsvalet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.