Radio Kommunist i etern

Varje fredag sänds Radio Kommunist på nätet och på FM 92,0 MHz i Sydvästra Skåne.
– Ratta in programmet för vi utlovar både dagsaktuella kommenterar och intressanta diskussioner med lyssnare, säger Jan Jönsson som är en av programledarna.

[pullquote]Närradioföreningen bildades 1986 och drog igång sina första sändningar 23 Maj 1986. Sedan dess har mycket förändrats, men vi är fortfarande en seriös närradio. Radio92/Burlöv Lomma Närradioförening är den enda sändarföreningen på 92,0 MHz. Vi består idag utav flertalet ideela sändande föreningar, och vi fortsätter hela tiden att bli fler.
– Radio92[/pullquote]Radio92 är sändningsbeteckningen för Burlöv-Lomma närradioförening. I närradion har Sveriges Kommunistiska Parti Burlöv sänt i många år. Sedan några år tillbaka är det även möjligt att höra Radio Kommunist varstans man befinner sig i världen via Radio92:s hemsida.
– Det är kul, vi har fått både fler lyssnare men också fler som ringer in till studion under sändningstiden, säger Jan Jönsson.
– Det är allt ifrån socialdemokrater till kommunister som ringer till studion. En och annan högerextremist ringer också in som ibland hotar och skriker, men dom klickar vi bort direkt.

Radio Kommunist sänder varje fredag mellan klockan 18.00-19.00, telefonnumret till studion är 040-437070. Förutom att kommentera nyhetshändelser förs en ideologisk kommunistisk diskussion i programmet med Jan Jönsson och Victor Diaz De Filippi, som är den andre programledaren.

Vad har de senaste programmen handlat om?
– Det är många saker, kampen mot arbetslöshet och rasism, kriminalitet och vi har också diskuterat terror och TTIP. Och inte att förglömma är den kamp mot värdlandsavtalet som utgör ett förräderi mot svensk alliansfrihet liksom strävanden efter att ansluta Sverige till Nato, säger Jan Jönsson.

Fotnot: Vill du vara med och diskutera i Radio Kommunist? Ring in till studion på telefonnummer: 040-437070. Programmen kan höras i efterhand på www.kommunist.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.