Malta bör stödja palestinier till att hissa sin flagga vid FN:s högkvarter

Maltas Kommunistiska Parti uppmanar den maltesiska regeringen till att stödja palestiniernas resolution som vädjar till FN:s generalförsamling att tillåta observatörsstater ha sina flaggor hissade vid FN:s högkvarter inför världsledarnas möte denna månaden.

Maltas Kommunistiska Parti säger att ”palestinierna vill ha generalförsamlingens godkännande gällande ett utkast till resolution som skulle tillåta observatörsstater att hissa sina flaggor. Flera nationer förutom Malta har redan visat sitt stöd för palestiniernas strävan efter statsstatus, bland dessa även Vatikanstaten.”

”Att upprätthålla en fördelaktig position för Palestina bör fortsätta att vara Maltas prioritet. Detta kommer leda till att Malta spelar en viktig roll som alltid för fred och stabilitet i Medelhavsområdet tillsammans med andra nationer för palestinsk suveränitet och rättigheter”, säger Maltas Kommunistiska Parti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.