Nytt grundlagsförslag nedröstat i Thailand

Ett lagförslag till en ny grundlag i Thailand blev nedröstat den 6 september av det Nationella rådet för reformer (NCR) utsett av den styrande militärjuntan. Detta kommer att försena återkomsten av en civil regering i landet.

Omröstningen om lagförslaget fick en negativ utgång då 135 ledamöter röstade emot det medan 105 ledamöter stödde det. Sju ledamöter avstod från att rösta. Utgången av omröstningen leder till tillsättandet av en annan kommitté som har till uppgift att inom 180 dagar lämna ett utkast till nytt lagförslag.

Det spolierade också planerna att ta lagförslaget om det godkändes till en folkomröstning i januari nästa år. Detta resultat som antyddes av analytikerna kommer att försinka utlysandet av val till 2017. Militärjuntan kom till makten genom en statskupp i maj 2014.

Folk som motsatte sig lagförslaget beskrev det som ett försök av de thailändska myndigheterna att bekräfta sin politiska makt och förhindra införandet av ett demokratiskt system i ett land som har haft 19 konstitutioner sedan 1932 då den absoluta monarkin upphörde.

Charlie Paulsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.