Så mycket är Fredrik Reinfeldts avgångsvederlag på

156 000 kronor i månaden. Så högt är den före detta statsministerns Fredrik Reinfeldts avgångsvederlag i månaden. Det rapporterar TT idag. Som om detta inte skulle vara nog, bedriver han också ett eget aktiebolag Fredrik Reinfeldt AB som han tjänar miljonbelopp på. Aktiebolagets verksamhet är primärt nischat på rådgivning inom kommunikation, företagsledning och media. Det påstås också att Reinfeldt fakturerar 100 000 kronor för en timmes föreläsning.

Sångerskan och Idol-juryn Laila Bagge försvarar Fredrik Reinfeldt och säger:

– Vi lever i ett land där avundsjukan är väldigt stor. Vilken svensk som helst hade gjort det här om de hade fått den chansen. Att sitta och säga ”Det hade inte jag gjort”, då är man en hycklare anser jag. Det finns ingen som hade tackat nej till en extra inkomst. Jag hade gjort det. Alla hade gjort det. Att klaga på att det är skam med mycket pengar, det är fånigt, det är hyckleri.

Laila Bagge tillhör tydligen den grupp av människor som tror att de kan disponera våra skattemedel som sina privata, liksom den bidragsberoende styrande eliten. Det handlar inte om avundsjuka, det handlar om moral. Ska Fredrik Reinfeldt få plundra statskassan på 150 000 i månaden, medan de med lägst pension får den sänkt med 70 kronor per månad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.