SD tappar andraplatsen som Sveriges näst största parti

Sverigedemokraterna tappar. Det rapporterar Aftonbladet idag när de presenterar sin och Inizios senaste väljarbarometer. Enligt den ligger Sverigedemokraterna på 21,2 procent och kan härigenom inte längre titulera sig Sveriges andra största parti.

Opionschefen på Inizio, Karin Nelsson, säger till Aftonbladet:

– Det man kan se är att SD framförallt tappar väljare till S.

Två andra tänkbara motiv till SD:s nedgång i väljarbarometern är enligt henne den senaste tidens uppdagade motsättningar mellan partiet och dess ungdomsförbund SDU samt partiets förda debatt gällande flyktingkrisen vilken kan ha påverkat opinionen.

Riktpunkt erfar även att dem många skandalerna partiet drabbats av har betydelse. Till exempel Åstorpspolitikern Gunilla Schmidt (SD) som i början av månaden ville möta flyktingar med vapen på Öresundsbron. Hon skrev på sociala medier: ”Kan ingen ställa sig på Öresundsbron med en kulspruta!”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.