EU sålde flyktingar till korrupta politiker i Turkiet

EU:s medmänskliga politik fastnade när det blev penningmässigt dyrt, istället för mänskligt bemötande började EU:s ledare fundera på hur de kan stoppa flyktingströmmen.

Den 1 oktober mötte Englands premiärminister Cameron för EU och Turkiets premiärminister Davutoglu varandra.

Efter mötet sade Davutoglu:
– Jag träffade David Cameron. I fortsättningen skall Turkiet vara kvar som öppet för flyktingströmmen, EU ska vara stängt? Den tiden är förbi, för att kunna stoppa flyktingströmmen behövs en strategi för tre månader, den första möjliga vägen är att stoppa syrier i Syrien och behålla dem där, den andra är att Européer vill att flyktingar stannar i Turkiet, men hur om ingången är tillåten, så ska även utgången (till EU menade han) vara fritt. Redan innan kunde vi ana att det måste finnas en dold uppgörelse.

Och efter denna uppgörelse mellan Cameron och Davutoglu stod det klart att det fanns det en dold agenda angående gränsövergången, en överenskommelse bakom allt detta inte skulle kunna bli så här. Utan den dolda agendan en imperialistisk handling som döljs för folk i Turkiet och EU skulle redan från början kunna förklaras varför flyktingströmmen uppstod helt plötsligt. Efter denna träff mellan Cameron och Davutoglu vek sig EU för Turkiets krav om pengar, och lämnade åt maffia-regeringen 10 miljarder i utbyte mot flyktingar. Uppgörelse mellan EU och Turkiet blev offentlig den 7 oktober. För att bli av med flyktingar har EU betalat 10 miljarder till den korrupta turkiska regeringen AKP. EU behöver en mängd människor för att utnyttja, vilket de döljer under parollen “MEDMÄNSKLIGHET” sitt engagemang för nykolonialism.

I spetsen för kriget går NATO med EU och USA som främsta understödjare. EU gjorde sig skyldigt liksom USA, Turkiet, Qatar med flera genom stöd till krigsherrarna, klanerna, och levererade vapen och deltagande krigs aktioner. För att spräcka dess nationer, dess folks hem, folkets tillvaro är EU lika skyldigt som USA. Försöket med EU:s nya taktik är att bli kvitt, komma undan på ett billigt sätt de problem som EU redan är inblandade i som en krigspartner. För att undvika inre konflikter talas inte sanningen offentligt, istället säljs problemet till, och betalas med folkets medel, till den korrupta AKP-regeringen för att tysta läget. Det började med imperialismen plan och att alliera sig med Turkiets Sunnit‐pro‐islamist regeringen AKP, Israel, Qatar, Saudiarabien för att spräcka Syrien. Därefter sattes dynamit under denna oberoende nationen och flyktingar blev också en handelsvara, en businessmål för lycksökare som började redan vid början av kriget. Turkiet, USA och dess allierade NATO‐länder stödde terrorister och tände den eld som kom att brinna över hela Mellanöstern, först Irak och Libyen, sedan Syrien. Anledningen är densamma. För att dessa nationer var antiimperialistisk och ville vara kvar oberoende av imperialistiska uppgörelser.

Därför kunde imperialisterna inte acceptera deras regimer och dess ledare. Utan orsak startades krig mot dessa länder och samtidigt påstås helt plötsligt att ledarna i dessa nationer måste bort.

Kriget orsakade flyktingströmmar. Människor gav sig iväg till närmaste land, bland annat till Turkiet. Turkiet började i sin tur utnyttja situationen för taktiska syften som kunde stärka dess inflytande i Mellanöstern och för att bli den partner som känner av dessa imperialistiska uppgörelser och att bli accepterad som partner till imperialisterna. Under krigets början blandade AKP regeringens anhängare sig direkt i människohandeln och människosmugglingen. Affärsmän som var AKP:s anhängare började tjäna pengar och tillverkade även gummibåtar. Alla kapitaliser började utnyttja tillfällen, medan miljontals ungdomar dagligen går som arbetslös intresserade EU:s kapitalister unga flyktingar och mänskor som kunna bli slaver. Därför engagerade även EU-kapitalister smugglare för att locka unga med eller utan föräldrar att ta sig till EU. Ungdomar uppmuntrades båda på plats i Mellanöstern och utanför att ta sig till EU‐länderna. Antalet ensamkommande flyktingbarn ökade. Med denna agenda planerades att fylla den äldre generationens plats i Europa. Ofta omnämnt i median i EU är ålderdomen ett problem.

Befolkningens åldrande beskrivs som belastning för ekonomin vilket skall elimineras genom att unga flyktingar blir arbetskraft‐ till industri och företag. Under tiden försämrades även Turkiets ekonomi, AKP-regeringen kunde inte uppfylla sina löften. Fattigdomen, antalet arbetslösa ökade för varje dag som gick. Utländska investerare lämnade landet samtidigt som APK‐finansierade terrorister led nederlag när Ryssland blandade sig i konflikten. Vad gäller flyktingströmmen hårdnade motsättning inom EU, det blev splittringar mellan högerpopulister och den företagsvänliga långsiktigt tänkande högerpolitiker. Svart arbetskraft började ersätta den lagliga med mera. Klassklyftorna fördjupades.

Den korrupta regeringen i Turkiet å andra sidan utnyttjade således situationen genom att försöka ersätta ekonomiska bakslag med att göra profiter på EU:s flyktingproblem. Turkiets taktik att kräva miljarder mot flyktingar uppskattades av EU som var rädda för inre konflikt om invandring. Alla inblandade utsugare var villiga för ny uppgörelse med Turkiet. Turkiet fick pengar mot tjänsten för att behålla flyktingar vid gränsen, i tältet eller på gatorna utan skydd. Men i Turkiet finns inget mänskligt bemötande, där räknas flyktingar inte som människor. Denna folkmassa utnyttjas från alla håll, från kriminella, svartarbetare, tiggare, rånare, maffia. Alla blandar sig i deras situation för att utnyttja och försöker dra fördelar av flyktingströmmen.

Hur står det till hos de mäktiga i EU? Är dessa “medmänniskor” nöjda nu? Vad hände helt plötsligt med EU s flyktingvänliga politik? Vad hände med demokratiska värderingar som ofta använd för själv skryt. EU:s ledare, anhängare till USA-imperialismen som kallade Assad diktator, Gaddafi tyrann och Saddam tyrann, var står de själva nu? Hur ska man beskriva de kapitalistvänliga politiker, reformister som ändrar sina värderingar så lät och att hålla endast penning i balans? Vari ligger skillnaden mellan en människosmugglare och EU:s ledare, finns det någon skillnad?

EU som monopolens lobby kan inte tolkas än annat än imperialister av värsta slag.

Ner med EU!
Sverige ut ur EU!
Nej till NATO och värdlandsavtalet!

Ali Kinali

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.